MOPAN Suceava

Echipa națională de volei seniori a României, cu sucevenii Alexandru Rață și Adrian Aciobăniței printre protagoniști, s-a calificat la turneul final al Campionatului European de anul viitor, după ce a câștigat grupa preliminară.

În ultimul joc, „tricolorii” s-au impus clar, cu 3-0 (25-13, 25-19, 25-17), în fața Albaniei, la Tirana. Cu 5 victorii și o singură înfrângere, la limită, în Elveția, România va participa din nou la turneul final după patru ani, ultima prezență fiind bifată în 2019.

La cei doar 21 de ani ai săi, Alexandru Rață este dublu campion național și câștigător al Cupei României cu Arcada Galați. Crescut într-o familie de sportivi de performanță, atât tatăl, Sorin, cât și mama, Elena, practicând în tinerețe cu succes atletismul, Alex a fost descoperit la LPS Suceava de profesorul Tudor Orășanu, cu care a și jucat mai apoi la echipa locală de seniori, CSM.

În paralel cu sportul, Alexandru Rață urmează cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, fiind în anul III de studiu.

Adrian Aciobăniței este fălticenean la origine, iar pasiunea pentru volei i-a fost insuflată de tatăl său, Cezar. Primii patru ani ai junioratului i-a petrecut la Clubul Sportiv Școlar „Nicu Gane”, sub îndrumarea profesorului Ionel Ciocan. Ulterior, s-a mutat cu familia la Botoșani, de unde a făcut pasul în prima ligă din România, la Tomis Constanța. Evoluțiile constant bune l-au propulsat de foarte tânăr în anturajul echipei naționale, aducându-i un transfer în Germania, pe când avea doar 18 ani. Adrian este campion al Franței, cu Cannes, iar anul trecut a câștigat Supercupa, în Hexagon, cu Chaumont.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava