Comenzi MOPAN Suceava

În Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași a avut loc conferința de presă organizată cu ocazia lansării oficiale a Campaniei Oamenii Timpului. La eveniment au participat organizatorii Campaniei, finanțatori și membri ai Juriului Național al Campaniei Oamenii Timpului. „Campania noastră, pe care o extindem la nivelul regiunii Nord Est, incluzând și orașele Cernăuți și Chișinău, are în vedere identificarea, recunoașterea, promovarea și premierea valorilor. Considerăm că personalitățile de excepție ale fiecărei comunități locale merită, măcar o dată pe an, o reverență făcută cu recunoștință pentru acele proiecte pe care le pun la rândul lor la dispoziția comunității și care fac, în acest fel, ca orice comunitate să meargă mai departe. Campania va debuta cu o primă etapă în care orice membru al comunităților locale pomenite va putea face propuneri pentru nominalizări. Platforma www.oameniitimpului.ro e funcțională deja începând cu 1 august. Acolo oamenii vor găsi un formular pe care îl vor completa, vor trebui să facă propunerea de nominalizat și să specifice pentru ce proiect realizat de respectivul nominalizat în perioada octombrie 2014 – septembrie 2015 se face această propunere. Ulterior, după data de 15 septembrie, va avea loc o primă etapă a jurizării. Juriul național va decide care sunt nominalizații din fiecare județ, respectiv Cernăuți și Chișinău. După aceasta vom organiza galele locale”, a declarat Prof. univ. dr. Daniel Șandru, Directorul Revistei TIMPUL.

Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean Iași sunt principalii susținători financiari ai Campaniei. Reprezentanți ai celor două instituțuii au fost prezenți la conferința Oamenii Timpului. „Este un proiect foarte potrivit pentru timpurile pe care le trăim. Trebuie să avem acel exercițiu de recunoaștere a valorilor pe care societatea românească le creează în momentul de față. Ne-am obișnuit să punem în vârful piramidelor nonvalori. Cred că în ultimii 25 de ani am dat cu piciorul unui clasament firesc pe care ar fi trebuit să îl facem de-a lungul timpului, în care valorile autentice românești să fie acolo unde trebuie, iar Oamenii Timpului să fie aleși dintre cei mai buni dintre noi, din generația noastră, din generațiile care pot structura un clasament. Oamenii Timpului au nevoie de recunoaștere, iar recunoașterea trebuie să o facă acum, la schimbul dintre generații, cei mai tineri dintre noi”, a declarat dl. Mihai Chirica, viceprimar cu atribuții de primar al Municipiului Iași.

Venit special pentru eveniment de la Sibiu, scriitorul Radu Vancu, care este și membru al Juriului Național al Campaniei Oamenii Timpului, a evidențiat importanța proiectului. „Avem valori în toate domeniile culturale, însă nu există o piață care să le integreze. Proiectul Oamenii Timpului este unul dintre principalii vectori de coagulare, de construire a unei asemenea piețe, lucru foarte dificil pentru că, așa cum arată teoreticienii occidentali, cultura este o antimarfă, deci nu ascultă de logica pieței capitalului. De aceea este nevoie de astfel de proiecte, gândite sistematic, pe termen lung și transnațional, adică integrând și Cernăuți și Chișinău, pentru a construi o piață românească dincolo de granițele politice ale României care să integreze tot ce e valoros în limba română. Faptul că există 80 de nominalizați arată ce anvergură reală au aceste valori, dar arată și cât de dispersate sunt ele și că e într-adevăr nevoie de un proiect care să le coaguleze, să le concentreze, să le pună în contact”, a afirmat Radu Vancu.

Campania de interes public regional OAMENII TIMPULUI

Ediția a II-a, 2015, de desfăşoară în Regiunea Nord-Est a României și orașele Chișinău și Cernăuți. Proiectul este inițiat de revista de cultură contemporană TIMPUL și organizat de Asociația Revistei TIMPUL.

Locul de desfășurare și perioada de desfășurare a Campaniei:

 • Regiunea Nord-Est a României, Chișinău, Cernăuți – 1 august 2015 – 12 decembrie 2015.

 

Locul de desfășurare a Galei Oamenii Timpului

– Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Iași, 12 decembrie 2015.

Campania Oamenii Timpului este un eveniment anual inițiat de revista de cultură contemporană Timpul și organizat de Asociația Revistei Timpul (ART), în parteneriat cu instituții administrative și culturale, precum și cu instituții academice și economice.

Ediția a II-a a Campaniei Oamenii Timpului (2015) presupune o extindere a proiectului la nivelul Regiunii Nord-Est a României și în orașele Chișinău (Republica Moldova) și Cernăuți (Ucraina). În fiecare din acestea, urmează să fie declanșată o campanie de mediatizare a conceptului, care va beneficia de susținerea instituțiilor media (cotidiane, radiouri și televiziuni) regionale și locale. De asemenea, publicul din cele șase județe ale Regiunii Nord-Est, la care se adaugă orașele Cernăuți și Chișinău, va avea posibilitatea de a propune, pe platforma www.oameniitimpului.ro, nominalizări ale personalităților locale pentru fiecare dintre cele 10 categorii supuse jurizării.

Într-o primă etapă, propunerile venite din partea publicului vor fi analizate de către reprezentanții partenerilor media din plan local, care vor documenta nominalizările selectate. Acestea din urmă vor fi documentate suplimentar și la nivelul redacției revistei de cultură contemporană TIMPUL și înaintate Juriului Național.

În perioada premergătoare Galei Oamenii Timpului, care va avea loc la Iași (12 decembrie 2015), în fiecare din cele 7 orașe incluse în Campanie va avea loc o mini-gală în cadrul căreia vor fi anunțați nominalizații locali. Ulterior, din rândul acestora, vor fi aleși câștigătorii, care vor fi premiați în cadrul fastuos al Galei Oamenii Timpului care va avea loc la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Campania se va derula pe baza respectării stricte a unui regulament de desfășurare (Anexa 1). Campania va demara cu mai multe conferințe de presă susținute la București și la nivelul fiecărui județ menționat. Acestea vor avea loc pe parcursul lunii august 2015.

Categoriile pentru care vor fi selectați nominalizații sunt: Literatură, Arte, Educație și Cercetare, Societate civilă, Diplomație publică, Memorie și istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sănătate și Antreprenoriat.

Criteriile de selecție vor viza notorietatea nominalizatului în domeniul respectiv, însă accentul se va pune pe activitatea care l-a făcut remarcat în perioada octombrie 2014-septembrie 2015, în baza căreia se va realiza și promovarea sa de-a lungul întregii campanii.

 

Producătorul Campaniei Oamenii Timpului este Adenium.

 

Juriul Național al Campaniei Oamenii Timpului are următoarea componență:

 1. Conf.univ.dr. Radu Vancu, scriitor (Literatură)
 2. Cătălin Sava, realizator TVR (Arte)
 3. Prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, Decanul Facultății de Istorie, Universitatea București (Educație & Cercetare)
 4. Liviu Mihaiu, jurnalist (Societate civilă)
 5. Prof. univ. dr. Constantin Chiriac, Directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu și al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (Diplomație publică)
 6. Dr. Mioara Anton, Directorul Programului Istorie Contemporană din cadrul Institutului de Istorie „N. Iorga” al Academiei Române (Memorie & Istorie)
 7. Prof. univ. dr. Daniel Cristea-Enache, teoretician și critic literar (Jurnalism)
 8. Prof. univ. dr. MSC Alexandru-Vlad Ciurea, Vicepreședinte al Federației Mondiale de Neurochirurgie (Sănătate)
 9. Bogdan Pițigoi (Antreprenoriat)
 10. Prof. univ. dr. Daniel Șandru, directorul revistei de cultură contemporană TIMPUL, în calitate de Președinte al Juriului.

Invitat special al Galei Oamenii Timpului: Ion Caramitru, actor, Directorul Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București.

Actorul Adrian Păduraru este ambasadorul Campaniei Oamenii Timpului.

Votaţi sucevenii cu care vă mîndriţi! A început Campania de interes public regional „Oamenii Timpului”, ediția a II-a, 2015, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava