MOPAN Suceava

Meteorologii anunță pentru acest weekend o răcire accentuată a vremii, cu temperaturi ce pot ajunge și la -18 grade. De asemenea, se anunță ninsori pe spații extinse, cu vânt puternic, ce va spulbera zăpada.

Pe acest fond, DRDP Iași recomandă participanților la trafic luarea tuturor precauțiilor înainte de a pleca la drum, cu informarea prealabilă cu privire la starea vremii și a stării carosabilului pe sectoarele vizate, dar, mai presus de toate, cu echiparea corespunzătoare a autoturismelor. „La acest moment, pe drumurile naționale din administrarea noastră nu sunt probleme. Avem pregătite autoutilajele pentru intervenție, iar districtele noastre și-au refăcut stocul de sare. Carosabilul este la negru în toate județele, însă posibilitatea înrăutățirii vremii, începând din această noapte, ar trebui să constituie un motiv în plus de precauție pentru șoferi”, a declarat Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași.

Menționăm că, potrivit meteorologilor, începând cu seara de 23 februarie, pe spații relativ extinse, mai ales în nordul și centrul regiunii va ninge, iar în zona montană înaltă, vântul va prezenta intensificări de până la 70 km/h, spulberând zăpada. Trecător se va semnala ceață, asociată cu depunere de chiciură.

În intervalul 24 februarie, ora 08.00 – 25 februarie, ora 08.00, vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea, în nordul și centrul regiunii. Cerul va fi noros și pe spații extinse va ninge în general slab cantitativ. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -15 și -8 grade, mai scăzute în nordul regiunii, urmând ca, în ultima zi a săptămânii, acestea să ajungă și la – 18 grade.
La acest moment, temperatura aerului este cuprinsă între -3 grade la Dorohoi (Botoșani) și 3 grade, la Bacău.
DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic pentru orice informaţii despre starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanenţă – tel. 0232/213168. Informaţii actualizate despre starea vremii şi a carosabilului pot fi obţinute şi de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situaţia Drumurilor Naţionale.

Informații și imagini din timpul acţiunilor de deszăpezire, pe  https://www.facebook.com/DRDPIS/

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava