Muzeul Bucovinei

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat timp de o săptămână mai multe acţiuni de informare şi responsabilizare a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun nerespectând legislaţia rutieră. Acţiunile preventive desfășurate în cadrul campaniei ,,Vacanță în Siguranță” au fost desfășurate atât în mediul urban cât și în mediul rural, având ca scop în principal crețterea gradului de siguranță a copiilor pe perioada vacanței de vară. Poliţia Suceava a transmis astăzi că indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pentru pietoni reprezintă a doua cauză generatoare de accidente rutiere grave la nivelul judeţului Suceava. Astfel, aproape zilnic se înregistrează evenimente rutiere cu implicarea pietonilor. Totodată, în cadrul activităților polițiștii inventariază și evaluează marcajele de la trecerile de pietoni si semnalizarea rutieră pentru remedierea deficiențelor, în perspectiva debutului noului an școlar 2018/2019. Potrivit unui comunicat de presă, în paralel, pe data de 26 iulie 2018 poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza de competență, în vederea depistării pietonilor care traversează neregulamentar, precum şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

În doar câteva ore au fost aplicate 29 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.890 lei, din care 10 față de pietonii care au traversat neregulamentar. În cadrul acţiunii au fost reţinute si 3 permise de conducere.

Poliţia Suceava a mai anunţat că li în perioada următoare, poliţiştii vor acţiona cu fermitate şi în vederea sancţionării contravenţionale a celor care încalcă legislaţia.

„Atragem atenţia încă o dată că sancţiunile aplicabile prevăzute de O.U.G. 195/2002 republicată privind circulaţia pe drumurile publice nu sunt deloc neglijabile. Şoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt pasibili de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 30 zile, riscând şi o sancţiune contravenţională de  4 – 5 puncte amendă (punctul amendă are o valoare de 145 lei).  De asemenea, pietonii care nu traversează strada regulamentar se expun unei sancţiuni contravenţionale de 2 – 3 puncte amendă. Mai importantă decât aceste sancţiuni este însă viaţa noastră şi a copiilor noştri pe care ar trebuzi să o preţuim mai mult, respectând cu stricteţe legea”, se arată în comunicatul Poliţiei Suceava. În aceste condiţii poliţiştii reamintesc pietonilor să nu traverseze drumurile publice decât prin locurile marcate sau semnalizate cu indicatoare, respectiv trecere de pietoni sau semafor. Traversarea se face perpendicular pe axul drumului, după o asigurare temeinică în ambele părţi. În lipsa indicatoarelor rutiere (trecere de pietoni sau semafor), chiar dacă în anumite locuri traversarea este permisă, pietonii nu au prioritate! Strada nu se trece în fugă iar după coborârea din mijloacele de transport în comun, traversarea este recomandată numai după plecarea acestora din staţie şi nu se face prin faţa sau spatele unor vehicule parcate pe stradă. Circulaţia pietonală se face doar pe trotuare sau, în lipsa acestora, pe poteci laterale sau cât mai aproape de marginea stângă a drumului. Iar şoferii sunt sfătuiţi să acorde atenţie sporită şi să reducă viteza în apropierea trecerilor de pietoni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava