MOPAN Suceava

În perioada 20 – 22.09.2022, zilnic,între orele 09.30 – 21.00, la nivelul Politiei Municipiului Suceava a fost initiata și organizata o actiune, în sistem integrat, pe raza de responsabilitateIn mediul urban și rural, pentru creșterea gradului de siguranta a elevilor și a personalului didactic, asigurarea protectiei unitatilor de învatamant, prevenirea delicventei juvenile, în incinta și în zonele adiacente școlilor, precum și a absenteismului școlar .

La actiune au participat 41 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava, 5 polițiști din cadrul Biroului Siguranta Școlară – Inspectoratul de Politie Județean Suceava, 2 polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, dar ș 4 jandarmi și 9 polițiști locali din Suceava și Șcheia.

În cadrul acțiunii s-a urmărit prevenirea comiterii de fapte antisociale de către elevi; creșterea gradului de asigurare a pazei și protecției bunurilor apartinand unitatilor de învățământ ; prevenirea cazurilor de absenteism școlar ; prevenirea și combaterea vânzarii de produse din tutun și bauturi alcoolice minorilor; identificarea persoanelor care comercializeaza ilegal produse in tutun, alcool, etc.; identificarea și prinderea persoanelor care comit furturi de diferite genuri (din buzunare, de/din auto, marfa, produse); verificarea legalitatii documentelor de provenienta a produselor comercializate.

Au fost verificate 16 unitati de învățământ și au fost organizate 12 ședințe în școli.

Au fost controlate 22 de societati comerciale din zona unitatilor de învățământ și au fost verificate 20 de baruri.

Au fost legitimate 574 de persoane, fiind atentionate sau sanctionate cu privire la diferite abateri și atitudini comportamentale 34 de persoane.

Reamintim tuturor ca siguranta copiilor este raspunderea noastra, a tuturor, parinti, bunici sau reprezentanti ai institutiilor abilitate sa previna delicventa juvenila i sa combata orice situatie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor. Școala este mediul dedicatlnvataturii, dar șisocializarii. Mediul școlar trebuie sa fie unul sigur, lipsit de violenta fizica sau psihologica și pentru ca educatia începe de acasa șise continua la școala, este util sa existe o comunicare deschisalntre parinti, copii, școală și celelalte autorități.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
Etichete
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava