MOPAN Suceava
Galerie foto138 poze în acest set

Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” și-a deschis din nou porțile pentru suceveni și nu numai. Deschiderea oficială a ediției de anul acesta a târgului „Produs în Bucovina” a avut loc astăzi în parcarea Iulius Mall Suceava. Evenimentul va avea loc până duminică, 16 octombrie. La deschidere au participat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin Daniel Cadariu, deputatul Ioan Balan, vicepreședinții CJ Suceava, Niculai Barbă și Vasile Tofan, administratorul județului, Irina Vasilciuc și consulul onorific al Coreei de Sus în România, Dumitru Mihalescul.

În cuvântul său, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat este momentul ca producătorii români să fie promovați din ce în ce mai mult, iar acest târg de toamnă a adus, în decursul anilor, foarte multe beneficii pentru producătorii suceveni. „Chiar dacă în pandemie a trebuit să luăm o pauză, încercăm să recuperăm. Acest târg de toamnă a adus multe beneficii de-a lungul timpul, în ultimii ani, județului Suceava și în special celor care vin să expună la târg. Târgul de toamnă este destinat oamenilor care toată vara au lucrat și acum toamna își bagă în cămări produsele lor pentru iarnă”, a spus Flutur.

El a precizat că la ediția de anul acesta a târgului participă peste 40 de producători de la Asociația „Produs în Bucovina”, dar și 23 de meșteri populari din Bucovina. „Vom avea pe parcursul acestor zile, până duminică,  peste 20 de formații din județul Suceava cu tradiții și obiceiuri de la noi. Și așa cum am mai avut anii trecuți au venit și prietenii noștri din Ardeal de la Produs de Cluj, o acțiune care a fost inspirată de la noi de la Suceava cu ani în urmă. Și văd că această asociație s-a ținut foarte tare pe piață și sunt astăzi prezenți 17 – 18 producători și din județul Cluj, veniți aici cu diverse produse. Vor avea și ei în afară standuri și artiști și va fi un spectacol mixt între Bucovina și Ardeal”, a declarat șeful administrației județene. El a adăugat că tot astăzi, la Suceava debutează, în premieră, Festivalul Rapsozilor. „Toți participanții vor primi diploma <Rapsod în Bucovina>. Sunt 18 rapsozi din județele Suceava și Cluj care vor susține spectacole în Muzeul Satului Bucovinean, dar și aici în parcarea Iulius Mall. Și vreau să transmit un mesaj de respect pentru rapsozi. Rapsodul întotdeauna este rădăcina autenticului și a folclorului adevărat. Și i-am invitat aici pe cei mai semnificativi rapsozi din județul Suceava, dar și de la Cluj”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur a subliniat că este interesat să promoveze produsele tradiționale și nu face acest lucru ca om politic. „O fac ca român. Pentru că e momentul să vorbim mai apăsat despre produsele românești care trebuie promovate. Vă aduc aminte de istoria Asociației Produs în Bucovina pentru că această asociație asta a făcut. A încurajat cumpărarea de către români a produselor românești. Și acest lucru o sa-l facem și în aceste zile pentru că avem producători extraordinar de valoroși. Avem aici produse tradiționale, brânzeturi, produse din carne, cămara Bucovinei, zacusca, fructele de pădure, ciupercile și multe altele. Salut producătorii agricoli noștri dragi. Le mulțumesc pentru efort. Și le mulțumesc celor care au venit cu meșteșugurile aici”, a spus Gheorghe Flutur.

El a adăugat că în cadrul târgului va fi promovată și oferta turistică a județului Suceava pentru perioada de iarnă, în special a proiectului „Crăciun în Bucovina”.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava