MOPAN Suceava

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-a aflat luni în judeţul Suceava pentru a susţine candidatura liderului PSD, Victor Ponta, pentru funcţia de preşedinte al României. În cadrul acestei vizite, Valeriu Zgonea s-a întâlnit cu alegătorii din Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, precum şi cu sucevenii din Milişăuţi, Dărmăneşti, Marginea şi Sadova. În fiecare dintre aceste localităţi, Valeriu Zgonea şi liderii judeţeni ai PSD au fost aşteptaţi de peste 200 de alegători, care i-au adresat întrebări despre programul electoral al candidatului PSD pentru funcţia de preşedinte al României, Victor Ponta.

În cadrul discuţiilor cu alegătorii din comuna Dărmăneşti, Zgonea i-a îndemnat pe aceştia ca în data de 16 noiembrie a.c. să meargă împreună cu familia şi rudele la vot pentru a a-l alege pe Victor Ponta, cel care va fi preşedintele care îi va respecta pe toţi Românii. Făcând referire la contracandidatul lui Victor Ponta, Valeriu Zgonea i-a întrebat pe oameni cum pot să voteze un preşedinte care nici măcar nu îşi cunoaşte ţara, judeţele şi municipiile reşedinţă de judeţ, făcând referire la faptul că Klaus Iohannis a declarat acum câteva zile că va vizita judeţul Deva. „Trebuie să fim uniţi. Aveţi aici doi oameni care sunt prietenii mei şi eu îi respect. Pe Gavril Mârza, care mă cunoaşte de când eram la tineret, şi pe Cătălin Nechifor, alături de care am crescut în partid. PSD este familia mea, şi tot ceea ce ce am se datorează acestui partid în care cred, şi cred în nişte valori şi principii. Când le calc eu plec, nu stau. Şi vreau să facem ceva pentru România la noi acasă”, a declarat Valeriu Zgonea, care a mai adăugat că „am copii la o şcoală de stat mă duc la un spital de stat, şi vreau să mergem ca nişte oameni normali care să fie fim respectaţi. Aceea va fi România pe care o construim. Asta este România pe care eu am visat-o în 1989 când am ieşit la Revoluţie. Nu România pe clase, că ăla e politician, ăla e bogat sau ăla e sărac. Îmi doresc o Românie în care tatăl meu cu pensia lui de 8 milioane de lei vechi să se poată duce normal la un spital,după ce a muncit 50 de ani pentru România”.

Valeriu Zgonea i-a îndemnat pe oameni să-l voteze pe Victor Ponta pentru a avea un preşedinte care să-i respecte, care să-i aducă pe toţi la aceaşi masă şi care să nu mai facă scandal. „Ieşiţi duminică, pe 16 noiembrie , la vot, vorbiţi cu vecinii. Ştiu cum s-a votat aici în comună în primul tur, dar sper ca în turul al doilea, cu ajutorul lui Dumnezeu, judeţul Suceava va ieşi aşa cum visăm cu toţii. Şi vreau de aici din Bucovina să daţi un semnal că toţi românii ştim pe cine să alegem pe 16 noiembrie 2014”, le-a transmis Valeriu Zgonea alegătorilor din Dărmăneşti. Într-o altă întâlnire care a avut loc în prezenţa a câtorva sute de alegători din oraşul Milişăuţi, Valeriu Zgonea le-a spus acestoră că românii nu trebuie să uite lucrurile rele care li s-au întâmplat în trecut, în guvernarea PDL, atuncţ când „era să se alege praful de noi”.

„Nu o să nimeni din Germania sau din Franţa să ne conducă ţara. Eu vă rog să votaţi cu propria conştiină. Şi vă transmis să nuvă vindeţi votul, pentru că o dată la cinci ani vă alegeţi preşedintele. Şi vă rog să-l votaţi pe cel care vă respectă. Să fiţi mândri că sunteţi români, şi să fie şi el mândru că vă conduce, să fie smerit că vă conduce. Să înţeleagă onoarea pe care i-o dăm, şi să nu să ne râdă în nas. Eu cred că dumneavoastră trebuie să veniţi pe 16 noiembrie şi să înţelegeţi că democraţia ne-a dat această putere să ne alegem acel conducător care nu ne minte, care a fost bun în funcţiile în care a fost”, a declarat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că Victor Ponta va fi preşedintele care îi apără pe români, aşa cum a făcut-o cu demnitate la Bruxelles atunci când alţii „acuzau România”. Valeriu Zgonea a mai spus că „noi vrem să fie bine” şi în România şi în Republica Moldova şi în Cernăuţi, în Ucraina, acolo unde sunt români, însă pentru început „trebuie să facem bine în comunitatea noastră”. „Iar comunitatea noastră dragi oameni buni este România. Indiferent că ne numim bucovineni, olteni, ardeleni, bănăţeni, suntem toţi români. Indiferent că suntem de origine maghiară, sârbă sau ucraineană, suntem toţi români. Şi vă rog frumos să veniţi pe 16 noiembrie, cu prietenii, cu vecinii, şi să votaţi un om care este de-al nostru”, a mai declarat Zgonea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava