MOPAN Suceava

În cursul zilei de ieri, vineri, 3 septembrie, între orele 15:00 şi 19:00, pe raza județului Suceava a fost organizată o amplă acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere și creșterea gradului de siguranță rutieră. Acțiunile s-au desfășurat în sistem integrat, cu participarea unor echipaje de poliție rutieră din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție Botoșani, Iași, Neamț, Maramureș și Bistrița Năsăud.

Timp de 4 ore, în total 52 de polițiști cu 26 de autospeciale din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava și din cadrul inspectoratelor din județele învecinate au acționat pe principalele drumuri naționale și europene din județul Suceava pentru prevenirea accidentelor rutiere și identificarea și sancționarea celor care încalcă legislația rutieră, în principal prin depășirea regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii au fost utilizate toate aparatele radar montate pe autospecialele de poliție dar și aparatura radar laser TruCam.

Astfel, în doar patru ore polițiștii au reținut 46 de permise de conducere, dintre care 39 pentru depășirea regimului de viteză cu peste 50 km/h. De asemenea, alte 7 permise de conducere au fost reținute pentru depășiri neregulamentare.

Au fost aplicate și 354 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier în valoare de 167.755 lei și au fost reținute și 8 certificate de înmatriculare.

„Acțiunile pentru siguranța traficului rutier continuă, polițiștii rutieri fiind prezenți pe drumurile naționale din județul Suceava și pe toate arterele rutiere importante, pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere, având în vedere valorile mari de trafic care se înregistrează în această perioadă.

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

În condiţiile unui trafic aglomerat, pot apărea blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi”, a transmis Poliția Suceava în urma acestei acțiuni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava