Concert pascal
MOPAN Suceava

Pe 15 august a fost zi de mare sărbătoare la Centrul de zi din comuna Stănișești. Reprezentanți ai Asociației Pensionarilor din Bacău au vizitat centrul și au susținut un program artistic în compania pensionarilor și copiilor din comună. Nu mai puțin de 30 de vârstnici din Bacău au petrecut o frumoasă zi de vară alături de 15 vârstnici și 15 copii beneficiari ai centrului, dar și de alți săteni veniți să-i întâmpine pe oaspeții comunei. Vizitatorii au sosit în jurul orei 11, pregătiți cu multă bună-dispoziție și cu un program de muzică populară și alte momente artistice, adecvate zilei de sărbătoare în care s-a desfățurat vizita.

După momentele artistice derulate în incinta centrului și după vizitarea acestuia, petrecerea s-a mutat afară, unde a fost încinsă o horă, participanții bucurându-se în continuare de melodiile populare și ușoare cântate de invitați.

In jurul prânzului membrii Asociației au mers în vizită la Mănăstirea Frasin din Slobozia Nouă unde măicuțele i-au primit ca la zi de mare hram, cu bucate alese, pregătite cu multă bucurie, special pentru oaspeți.

„Am fost plăcut impresionați de ce activități sunt făcute în centrul din Stănișești și de frumusețile locului unde este facută mănăstirea. Deși sunt din Bacău, nu am ajuns niciodată în această zonă și am pierdut mult, pentru că acum am cunoscut niște oameni deosebiți, buni la suflet și gospodari. Mi-aș dori să mai vin în aceste locuri și chiar să vizitez și alte centre ale FSC!”, a concluzionat doamna, Olga, una dintre membrele Asociației.

Și pentru beneficiarii Centrului întâlnirea cu vârstnicii din Bacău a fost un moment special. Unii dintre ei au lucrat în tinerețe în Bacău și au avut ocazia să depene amintiri, sau să afle noutăți din realitățile de azi ale orașului. Iar cei mai mulți și-au exprimat dorința de a întoarce, până la finele anului, vizita colegilor de generație din Bacău.

Evenimentul de la Centrul de zi din Stănișești face parte din activitățile proiectului Un model replicabil de servicii comunitare pentru mediul rural demarat în luna ianuarie a acestui an, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Bugetul total al proiectului este de 110.800 CHF. Grantul acordat este de 74.800 CHF, iar co-finanțarea asigurată de solicitant (FSC Bacău) și partener (Primăria Stănișești) este în valoare de 36.000 CHF.

Proiectul se adresează unui număr de 100 de copii din familii aflate la risc, 50 familii cu probleme sociale grave, 80 de persoane vârstnice dependente, 50 persoane vârstnice în regim centru de zi și implică un număr de 30 de voluntari locali.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava