Concert pascal
MOPAN Suceava

Vineri 2 iunie 2016, în Madrid, începând cu ora 9:30, ora Spaniei, cu motivul aniversării a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, Ambasada României împreună cu EURES [Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă], a organizat un eveniment informativ dedicat solicitanților de locuri de muncă de cetățenie română pentru a aborda teme practice, dar și informații despre cooperare și colaborare între cele două țări membre ale UE. În același timp, Prefectura din Madrid a susținut două workshop-uri, cel de ̈Tehnici de intervievare la angajare ̈ și „Antreprenoriat pentru cetățenii români aflați în Spania”.

Întâlnirea a fost coordonată de atașatul pe probleme de Muncă al Ambasadei României la Madrid, Cristina Florea. Dumneaei a susținut acest proiect, având în vedere faptul că primea solicitări constante cu privire la drepturile și obligațiile cetățenilor români din Spania de a beneficia de șomaj, pensie, dar și forme de a găsi de muncă, de a dezvolta o afacere în Spaina, sprijinul dumneaei fiind de mare ajutor pentru comunitatea românească.

Deschiderea evenimentului a fost susținută din partea României de către D-na Cristiana Barbu, Președinta Agenției Naționale de ocupare a forței de Muncă în Romanía (ANOFM), iar din partea Spaniei de către domnul Jesús Barroso, Subdirector General de Polítici Active de angajare (SEPE).

Au mai participat Camelia Mihalcea, manager EURES şi director în cadrul ANOFM și omoloaga Domniei Sale la Madrid, d-na María José Arias care au subliniat suportul pe care cetățenii români aflați în căutarea unui loc de muncă îl pot primi și cum pot beneficia de facilitățile oferite lor.

Un alt atelier a fost prezentat de d-na Aurora Lázaro, responsabilă de centrul național Europass, Unitatea de formare și domnul Javier Cristóbal Pintado, consilier EURES al Municipiului Madrid, în care s-a explicat participanților, pas cu pas, elaborarea unui CV Europass si recomandări despre comportamentul ideal în cazul unui interviu, adaptat la cultura spaniolă, asigurând astfel cele mai mari șanse de reușită.

D/l Alfredo Novales a discutat despre Prestațiile și ajutoarele pentru somaj disponibile pentru cetățenii străini aflați în Spania.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava