Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatul a adoptat proiectul de lege prin care părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului vor putea beneficia anual de o zi liberă pentru a verifica starea de sănătate a acestuia. Anunţul a fost făcut de senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, care a spus că din punctul său de vedere adoptarea acestui proiect reprezintă un bun început pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei României. „Studiile arată că starea de sănătate a populaţiei este precară. Şi mai mult, nu reuşim tot timpul să ne ocupăm aşa cum trebuie de sănătatea noastră, dar nu avem voie să nu ne preocupăm de sănătatea copiilor noştri. Pentru aceasta, Senatul a votat un lucru de bun simţ, pentru ca adulţii să primească o zi liberă de la servici în care să se îngrijească de sănătatea copiilor lor. Consider că este un bun început adoptarea acestui act normativ care trebuie continuat şi prin alte măsuri pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei în general, şi a copiilor în special”, a ţinut să precizeze Ovidiu Donţu.
El a mai explicat proiectul iniţiat de mai mulţi parlamentari USL ziua liberă ar urma să fie acordată la cererea unuia dintre părinţi, însă, în situaţia în care, în urma verificărilor, se constată că ambii părinţi au solicitat această zi liberă va fi anulată posibilitatea ulterioară de a mai beneficia, vreodată, de prevederile legii în discuţie.
De asemenea, senatorul PSD a mai spus că pentru familiile sau persoanele cu doi copii se va acorda tot o zi lucrătoare liberă pe an pentru îngrijirea sănătăţii copiilor, ca şi în cazul unui singur copil, însă în cazul familiilor cu trei sau mai mulţi copii se vor acorda două zile libere pe an, consecutive sau separate, după cum decide angajatorul.
Potrivit proiectului de lege, ziua liberă va trebui ulterior justificată de părinte sau de reprezentantul legal al copilului cu acte doveditoare din partea medicului de familie din care rezultă controlul medical efectuat.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava