MOPAN Suceava

La 102 ani, Colegiul Tehnic CF Unirea se găsește din nou la ceas aniversar. A fi unirist este acel blazon autentic care desăvârșește frumos atât elevii, absolvenții cât și dascălii ce făuresc zi după zi, noi și noi pagini de istorie dedicateunei școli europeane a tradiției, performanței, excelenței și totodată a empatiei.

Zilele Colegiului „Unirea”au loc, în acest an, în perioada 23-27 mai.Și cum nu se putea mai bine, ca o sărbătoare dublă pentru o școală europeană antreprenorială de calitate, aceasta este și prima săptămână din cele trei dedicate celei de-a doua mobilități din cadrul proiectului Erasmus + „Fii Antreprenorial! Fii practic, nu abandona!”, din Braga, Portugalia.

Proiectul se adresează elevilor de clasa a X-a de la profilul servicii la Colegiul « Unirea ».

Încă de luni, 23 mai, s-a desfășurat și ultima secțiune dedicată exclusiv profesorilor, din cadrul simpozionul „Creativitate in educație și formare profesională”.

Marți, 24 mai, pe site-ul colegiului s-a lansat platforma electronică a programului de dezvoltare profesională “Profesori de 10”, la nivelul căreia profesorii colegiului împrărtășesc din munca lor pentru promovarea unei educații de calitate.

Clubul de astronomie al Colegiului „Unirea” a închiat seria de întâlniri „galactice”, derulând, de-a lungul anului școlar 2021-2022, nu mai puțin de 11 activități.

Cea din urmă a fost una festivă, o mini-gală dedicată tuturor elevilor implicați în club, pasionați ai spațiului, curioși să descopere tainele Universului de aici, de pe planeta albastră. Dintre activitățile de impact ale clubului amintim pe cea dedicată “Zilei internaţionale a fetelor şi femeilor cu activităţi ştiinţifice” sau vizita făcută la Observatorul Astronomic din Bacău.

Totodată, elevii clubului s-au mai remarcat și în cadrul competițieiInternational Masterclasses Hands on Particle Physics când au vizitat virtual cel mai puternic accelerator de particule din lume, Large Hadron Collidercare de la CERN, Geneva, Elveția.

Cu prilejul tuturor acestor evenimente, în cadrul mini-galei AstroUnirea au fost premiați  toți cei 40 de tineri, membri în club, curajoși„călători printre stele”.

Miercuri, 25 mai, începând cu ora 11, în Aula Colegiului Unirea s-a desfășurat conferința de închidere a două proiecte Erasmus+ : „Fii destept! Fii prezent!”, cu fluxuri de mobilitate pentru profesori în Olanda și Spania și „Formare europeană pentru tehnica viitorului”, cu fluxuri de mobilitate pentru elevi și profesori în Spania și Italia.

Joi, 26 mai, începând cu ora 10, va avea loc Gala “Unirea 102”, un eveniment cu tradiție și de prestigiu al școlii noastre, ajuns în acest an la cea de-a V-a ediție.

Pe lângă momentele cultural-artistice pregătite de elevii școlii, în prima parte a galei se vor acorda trofeele „Unirea” pentru: Elevul anului „Unirea 2022”, Absolventul anului „Unirea 2022”și Voluntarii anului „Unirea 2022”. De asemenea se vor decerna Trofeele „Proiectele Unirea 2022”

Partea a doua a evenimentului va fi rezervată premierii olimpicilor Colegiului „Unirea” – 50 de elevi și 20 de profesori.

Ziua de vineri, 27 mai, va fi dedicată exclusiv Promoției 2022 a Colegiului Unirea. Incepând cu ora 10, absolvenții noștri se vor aduna, alături de dascălii lor, în Aula Primăriei Municipiului Pașcani pentru a participa la ultimul lor curs din viața de licean.

O săptămână frumoasă, bogată, aducătoare de emoții și încununare de reușite pentru un școală care în fiecare an, în minunata lună a lui Florar, își face bilanțul succesului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava