Concert pascal
MOPAN Suceava

Ediţia de anul acesta a Zilelelor Municipiului Fălticeni vor avea loc în perioada 17 – 20 iulie. În această perioadă, pe Aleea Pietonală va avea loc şi Târgul meşterilor populari, Târgul de produse tradiţionale – Alimenta Tradiţional Fălticeni, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Asociaţia „Produs în Bucovina”. De asemenea, bâlciul din Fălticeni va avea loc anul acesta pe stadionul „Nada Florilor”.

Evenimentele vor începe vineri, 17 iulie a.c. de la ora 14:00, la Biblioteca Municipală „E. Lovinescu”, cu Medalionul comemorativ Eugen Lovinescu. Cu acest prilej va fi lansată cartea profesoarei Lenuţa Rusu, “Fântâna”. În aceeaşi zi, de la ora 20:00, pe scena din Piaţa „Nada Florilor” va avea loc un spectacol, pe scenă urmând să urce tinere talente locale Iulian Aghiniţei, Andrei Mihailov, Iuliana Condur, Denisa Apetrei, Iosefina Telescu, Alex şi Vlad Livadaru, Roxana Gabriela Maxim, Ionel Livadaru şi formaţiile “Flori de Mălin” şi “Loredana Band”.

A doua zi a „Zilelor municipiului Fălticeni”, sâmbătă, va debuta la ora 6:00, pe iazul Şomuz, cu un concurs de pescuit, la care vor participa peste 60 de pescari. Apoi, de la ora 9:00 la Sala de sport „Gabriel Udişteanu” va începe concursul de tenis de masă, Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”, competiţie inclusă în Circuitul AMATUR. După amiază, de la ora 17,00 pe Stadionul „Tineretului” va începe meciul de fotbal feminin dintre “Armonia” Fălticeni şi Campioana Republicii Moldova “Noroc” Nimoreni. Tot de la ora 17:00, pe scena Piaţa „Nada Florilor” va începe spectacolul în care vor evolua câştigătorii concursului “Fălticenenii au talent”. Acesta va fi urmat de un spectacol de dans susţinut de formaţiile Centrului Cultural „G.V. Birlic” şi Clubul Copiilor Fălticeni. La final, pe scenă vor urma Leya D &Cabaret, Vraciul şi Alessia.

Evenimentele programate pentru ziua de duminică, 19 iulie, vor începe la ora 9,30, pe terenul de sport al Colegiului „Nicu Gane”, unde va avea loc un meci de fotbal între fostele glorii ale fotbalului sucevean, fotbalişti care au jucat la echipele “Foresta” Fălticeni şi CSM Suceava. De la ora 16:00, va începe sărbătorirea cuplurilor de aur, care împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie, eveniment ce va avea loc la Biserica „Sfântul Ilie”. Apoi, de la ora 18,00 la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” va fi vernisată expoziţia de pictură a artistului Ion Grigore, precum şi un recital de flaut al prof. Nicolae Maxim. Seara, de la ora 18,00 la Biserica „Sf. Ilie” va avea loc slujba de priveghere.

Concertele de duminică din piaţa centrală a municipiului vor începe la 16:00 cu artiştii Darius şi Andrei Popovici, Ansamblul Folcloric „Stejărelul”, Andreea Ghivirigă, Ehhoya. Apoi, pe scenă vor urca Pavel Stratan, Mad Socks şi nu în ultimul rând Holograf, una dintre cele mai cunoscute formaţii din România. Seara, în jurul orei 21:00 se va desfăşura premierea olimpicilor şi sportivilor fălticeneni şi a cadrelor didactice.

În ultima zi a Zilelor Municipiului Fălticeni, de hramul oraşului, începând cu 8:00 la Biserica „Sf. Ilie va fi oficiată slujba de Sfântul Ilie. Aceasta va fi urmată de o procesiune religioasă cu sfinte moaşte, care va avea traseul Biserica Sf. Ilie – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Primăria Fălticeni – Catedrala „Învierea Domnului” – Biserica Sf. Ilie.
Tot luni, de la ora 10:00, va începe a X-a ediţie a Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”, care se va desfăşura la Centrul Cultural „G.V. Birlic”.

Luni, de la ora 13:30, pe scena din centrul municipiului va începe cel mai de amploare spectacol de folclor din Fălticeni. Timp de aproape 12 ore, pe scenă vor evolua Sorin Filip şi invitaţii săi, laureaţii Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”, Ansamblul Folcloric „Arcanul”, Fanfara “10 Prăjini”, Grupul Vocal „Balada”, condus de prof. interpret Maria Tanasă, Doina şi Ciprian Apetroaie, Alexandru Recolciuc, Orchestra Populară „Rapsozii Botoşanilor” împreună cu numeroşii săi soliştii vocali şi instrumentişti, solistul din Republica Moldova Ion Paladi. Ultima zi a Zilelor Municipiului Fălticeni se va încheia cu un foc de artificii.

Zilele municipiului Fălticeni vor avea loc în perioada 17 – 20 iulie, 7.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava