MOPAN Suceava

Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava a serbat pe 22 aprilie 2013, „Ziua Bibliotecii USV”. La ora 14.00, în sala de lectură, din corpul E, a avut loc prezentarea rezultatelor informatizării în serviciile bibliotecii. De la ora 18.00, în același loc, am fost invitați la o lansare de carte cu participarea autorilor. A fost vorba despre: “Dicţionar de cuvinte recente”, ediţia a III-a, Editura Logos, Bucureşti, 2013. Coordonatori: Florica DIMITRESCU, Alexandru CIOLAN, Coman LUPU;şi „Misterele Cuvintelor”, ediţia a II-a, Editura Logos, Bucureşti, 2013 – Alexandru CIOLAN. Evenimentul a fost prezentat de prof. univ. dr. Rodica NAGY.
Ziua Națională a Bibliotecarului va fi sărbătorită și azi dimineață, de la ora 10, la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava. Asociaţia Bibliotecarilor din România, filiala Suceava, organizează simpozionul judeţean ”Cultura SM@RT în bibliotecă”. De la ora 18.00, se dă startul acțiunii ”Noaptea Bibliotecilor Româneşti”, în peste 80 dintre bibliotecile şcolare din județ. Asociaţia Bibliotecarilor din România, filiala Suceava, lansează pe 23 aprilie 2013, prima ediţie a mega-evenimentului naţional ”Noaptea Bibliotecilor Româneşti”, o manifestare culturală ce se va desfăşura, între orele 18.00 și 21.00, manifestare care va completa, în mod fericit, Ziua Bibliotecarului.
”Scopul declarat al evenimentului este cel de creştere a gradului de implicare a tuturor tipurilor de biblioteci din România în viaţa comunităţii deservite şi de redescoperire a valorilor culturale păstrate cu profesionalism de către nobilul bibliotecar român”, a declarat preşedintele filialei Suceava a Asociației Bibliotecarilor din România, prof. Daniela Argatu. ”Indiferent că este bibliotecar şcolar, universitar, din biblioteca publică sau specializată, fiecare bibliotecar va avea ocazia să îşi dovedească abilitatea de a răspunde nevoilor de informare, culturalizare şi socializare a utilizatorilor săi, printr-o paletă generoasă de activităţi culturale (conferinţe tematice, întâlniri cu scriitori, lansări de carte, cercuri de lectură, piese de teatru, jocuri, concursuri, expoziţii, etc). Garanţia stării de flow a tuturor participanţilor la acest eveniment va fi dată de însăşi starea ce a generat manifestarea: nevoia de bibliotecă. Accesul publicului va fi gratuit la toate manifestările prilejuite de eveniment. Fiecare unitate şcolară suceveană participantă, din cele 83 înscrise, va populariza – pe site-ul propriu / pe site-ul ABR / prin intermediul mass-media – programul susţinut, cu acest prilej, asigurându-se toate condiţiile de siguranţă şi securitatea elevilor participanţi la eveniment”, a precizat Daniela Argatu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava