Concert pascal
MOPAN Suceava

                 Dacă 28 NOIEMBRIE 1918, ziua în care s-a unit Bucovina cu patria-mamă, a fost un pas istoric important în făurirea statului național unitar  român, ziua de 1 DECEMBRIE 1918, încununează lupta românilor pentru Unitate Națională și marchează momentul creării României Mari.

Acesta este prilejul pentru care an de an, românii sărbătoresc și se bucură în aceste zile. Nici sucevenii nu rămân indiferenți, astfel încât Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural “Bucovina”, Casa de Cultură a Sindicatelor și Primăria Municipiului Suceava organizează momente de neuitat pentru toți românii:

– 28 NOIEMBRRIE 2015 – ZIUA BUCOVINEI  la Centrul pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene, începând cu ora 10,00 va avea loc parada portului popular din Regiunea Cernăuți și o consfătuire, iar începând cu ora 14,30 pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava va avea loc un spectacol folcloric structurat pe patru momente la care vor participa formații artistice din vetrele folclorice ale județului Suceava și din Regiunea Cernăuți, Ansambluri din Regiunea Cernăuți, Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”Suceava, seara încheindu-se cu un recital al îndrăgitei interprete de muzică populară Margareta Clipa.  Spectacolul este unul cu  caracter patriotic evocând momente din vremurile premergătoare datei de 28 noiembrie 1918 și pune în valoare, unitatea culturală  a teritoriilor românești din afara graniţelor ţării, repertoriul patriotic, de cătănie şi de înstrăinare.

            – 1DECEMBRIE 2015 – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, o zi plină cu manifestări complexe.  La ora 10,00 va avea loc ceremonia militară și religioasă, depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din Cimitirul “Pacea”. Începând cu ora 12,00 se va desfășura parada militară după care, începând cu ora 14,00 pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor va avea loc un spectacol la care își vor da concursul ansambluri, formații, grupuri folclorice și interpreți îndragiți ai județului Suceava.

Un moment deosebit  va fi la ora 18,00 când se va aprinde bradul din centrul orașului, urmat de ceremonia de retragere cu torțe a subunităților M.A.I., după care publicul se va delecta cu recitaluri susținute de trupa Hara și trupa Smokie.

Sucevenii și turiștii sunt așteptați la aceste manifestări în cele două zile dedicate românilor.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava