Concert pascal
MOPAN Suceava

Ziua Bucovinei va fi sărbătorită anul acesta la Rădăuți prin mai multe evenimente organizate de Primăria municipiului, în colaborare cu Casa de Cultură, Biblioteca Municipală Tudor Flondor și instituțiile școlare din oraș.

Primarul din Rădăuți, Nistor Tatar, a anunțat că evenimentele dedicate Zilei Bucovinei vor începe pe 26 noiembrie, în Piața Centrală, acolo unde va avea loc un spectacol artistic, începând cu ora 15:30. Vor urca pe scenă Ansamblul folcloric al Casei de Cultură Rădăuți, Florile Bucovinei, Ansamblul folcloric al Colegiului Andronic Motrescu, Ansamblul Ciobănașul al Clubului Copiilor și Elevilor Rădăuți, iar invitații speciali vor fi membrii Ansamblului de dansuri populare Andrieș din Republica Moldova. La finalul programului artistic, toți cei prezenți vor avea ocazia să servească un meniu specific sezonului rece.

Nistor Tatar a mai precizat că sărbătorirea Zilei Bucovinei va continua pe 28 noiembrie, când, începând cu ora 13:00, la statuia lui Iancu Flondor din Parcul Central, se vor depune coroane și se va ține o scurtă slujbă religioasă. De la ora 14:00, rădăuțenii sunt invitați să participe la spectacolul prezentat de către elevii instituțiilor școlare din oraș, în incinta Casei de Cultură Rădăuți. La această manifestare vor fi prezenți și oaspeți din regiune Cernăuți, care vor susține alocuțiuni.
Tot pe 28 noiembrie, începând cu ora 19:00, iubitorii de muzică clasică sunt invitați la deschiderea Klavier Art Duo Festival, primul festival de pian la patru mâini.

Astfel, timp de patru zile, rădăuțenii vor avea ocazia să participe gratuit la patru concerte susținute de către Corina Raducanu, Eugen Dumitrescu, Adriana Dogariu, Sorin Dogariu, Fausta Dimulescu și Vlad Dimulescu.

“Ziua Bucovinei” a fost instituită prin decret prezidenţial, pe data de 28 octombrie 2015 şi hotărâtă în şedinţa Camerei Deputaților din data de 7 octombrie, când s-a aprobat proiectul de lege.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava