Concert pascal
MOPAN Suceava

Implinirea a 166 de ani de la nasterea poetului nepereche, Mihai Eminescu, a fost celebrata si in acest an la Scoala Gimnaziala “ Dimitrie Pacurariu”Scheia, prin desfasurarea unei activitati artistice intitulata “Eminescu-ziua culturii nationale”.
Manifestarea omagiala s-a desfasurat pe patru sectiuni: interpretarea creatiilor eminesciene,concurs de cultura generala privind viata si opera marelui poet, creatie plastica inspirata din operele poetului nepereche, concurs de afise si panouri despre activitatea literara a creatorului de geniu.
Evenimentul a fost organizat si coordonat de prof. de limba si literatura romana Sarmiza Luca in colaborare cu ceilalti profesorii ai scolii .
Fiind emotionati de sensibilitatea creatiilor eminesciene, elevii s-au implicat activ in buna desfasurare a activitatii, manifestand disponibilitatea de a mai participa pe viitor la acest tip de activitati.
Cele mai deosebite interpretari,raspunsuri, precum si desene au fost apreciate cu premii de un juriu format din prof.Ioana Bahrincean,in calitate de director,ec.Iuliana Buzuleac, prof Claudia Vornicu, prof.Mirela Pintescu, prof.Ioana Suleap, prof. Adrian Cerlinca.
Au trecut multi ani de cand, dupa ce si-a revarsat toata comoara de scantei ale mintii lui nepereche peste lume, lui Eminescu i s-a indeplinit dorinta de a trece dincolo”in linistea serii”. Dar de atunci, in loc sa se odihneasca undeva “la marginea marii” in tihna rasare noapte de noapte pe bolta culturii romane, intrecand in stralucire toate stelele.
Au trecut multi ani de cand respiram Eminescu, crestem cu Eminescu si vom mai creste mii de ani, dar niciunul dintre noi nu va ajunge la inaltimea lui, a luceafarului. Valoarea monumentala a operei sale este sugestiv surprinsa in citatul lui George Calinescu “Ape vor seca in albie si peste locul ingroparii sale va rasari padure sau cetate si cate o stea va vesteji in departari,pana cand acest pamant sa-si stranga toate sevele si sa le ridice in teava subtire a altui crin de taria parfumurilor sale.”

 

Ziua Culturii Naţionale a fost sărbătorită la Şcheia, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava