Targul de toamna Produs in Bucovina
Comenzi MOPAN Suceava

Prefectura Suceava a transmis că Ziua Eroilor va putea comemorată în localităţile din judeţ, însă prin ceremonii în format restrâns. Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că evenimentele de tradiție organizate în această zi pentru cinstirea eroilor, la care participă veterani și urmași ai veteranilor de război, presupun organizare si interacțiune socială, dar având în vedere starea de alertă în care se află Romania cauzată de pandemia cu Covid-19, au avut o serie de discuții cu reprezentanții Centrului Militar Județean, a veteranilor de război, dialog în urma căruia s-a decis de comun acord sa respectăm măsurile de distanțare fizică și socială și să protejam sănătatea fiecaruia. În aceste condiţii, el a spus că Prefectura Suceava nu va organiza azi, 28 mai 2020, evenimente publice specifice Zilei Eroilor.

„Speranța noastră este ca vom putea organiza acest eveniment anul viitor în condiții sociale care să nu pericliteze sănătatea nimanui și vom celebra împreună asa cum se cuvine memoria eroilor noștri.La nivelul județului, funcție de evoluția epidemiologică din localități, există posibilitatea organizării unor ceremonii în format restrâns, la locurile de înhumare și operele comemorative de război, cu respectarea limitărilor impuse de măsurile pentru prevenirea și combaterea noului coronavirus”, a arătat prefectul. El a adăugat că în toate lăcașurile de cult din unitățile militare vor fi oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului care, prin sacrificiul lor, au făcut posibilă dobândirea şi păstrarea independenţei naţionale și a unităţii statale.

Alexandru Moldovan a amintit că în România, prin Decretul-Lege nr. 1693 din 04 mai 1920, pentru omagierea eroilor patriei a fost decretată Ziua Eroilor, sărbătoare naţională celebrată în Ziua Înălţării Domnului.
El a mai spus că pentru cinstirea eroilor patriei, prin Legea nr. 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, Zilei Eroilor i s-a conferit statutul de sărbătoare naţională, astfel continuând o tradiţie românească statornicită în perioada de după Primul Război Mondial.

În această zi, potrivit legii, “Ministerul Apărării Naționale, prin unitățile,  instituțile de invățământ, cercurile și bibliotecile militare va organiza simpozioane, întâlniri cu istorici și veterani de război, expoziții de carte”, Ministerul Educatiei desfasoară în instituțile de învățământ programe dedicate acestei zile, precum “întâlniri cu veteranii de război, spectacole omagiale’, iar autoritățile administratiei publice locale “ vor organiza expoziții si programe speciale”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
Bune practici pentru o batranete frumoasa
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava