• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, Paşcani organizează, vineri, 25 septembrie 2015, începând cu orele 12.30, activitatea ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR, eveniment ce omagiază diversitatea lingvistică, plurilingvismul, învățarea limbilor străine pe toată durata vieții. Ziua Europeană a Limbilor are ca obiectiv să atragă atenția elevilor asupra importanței învățării limbilor străine și să îi sensibilizeze cu privire la valorea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învățarea lor. Manifestarea a debutat, în Europa, în anul 2001, an care a fost declarat de către Consiliul Europei Anul european al limbilor vorbite. De atunci, în fiecare an, la 26 septembrie, în fiecare din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei, se sărbătorește Ziua limbilor vorbite. În Europa se vorbesc 24 de limbi oficiale, dar există și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară.

Activitatea de vineri este structurată pe cinci paliere simbolice: Importanța învățării limbilor străine,  Uniriștii și experiența lor lingvistică, Și francezii vorbesc limba română, Astăzi noi cântăm împreună în limbi străine și Zbor spre pace. Se vor viziona filme documentare despre utilitatea învățării limbilor străine și mesaje din partea unor voluntari străini (francezi, italieni), câțiva reprezentanți ai elevilor vor relata experiența lor în legatură cu provocarea învățării unei limbi străine, chiar în limba respectivă, doi voluntari francezi care cunosc limba română vor răspunde la întrebările celor prezenți, se vor interpreta fragmente ale unor melodii reprezentative pentru cultura fiecarei țări, dintre cele alese spre dezbatere, în parte, iar la final toți cei prezenți vor primi baloane pe care va fi scris de către elevi cuvântul „pace”, ca un manifest pentru armonia între popoare și pentru toleranță.

Vor participa reprezentanți ai claselor IX – XII. Organizator: Catedra de limbi străine (profesor Hărăţu Mihaela, profesor Anicolaesei Alexandra, profesor Gordin Iuliana, profesor Simion Adina, profesor Acsinte-Ioniță Simona, profesor Diaconu Daniela, profesor Brînză Cristina, profesor Apopoaiei Mihaela).

Întâlnirea de vineri dorește să sublinieze faptul că studiul limbilor străine ajută nu numai la înţelegerea între oameni, dar contribuie şi la depăşirea barierelor intelectuale. În cadrul societăţii angrenate într-un proces continuu de globalizare, stăpânirea limbilor străine semnifică mai multe şanse – şanse de a lucra, de a studia, şanse pentru o viaţă mai bună decât în ţara de origine sau în alte părţi ale lumii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava