MOPAN Suceava

Vineri, 20 martie 2015, începând cu ora 15:00, toți prietenii Francofoniei sunt așteptați la Biroul Francez de la Casa Prieteniei pentru a celebra Ziua Internațională a Francofoniei.

Invitatul celei de-a IV-a ediții organizate la Biroul Francez a Zilelor Francofoniei este profesorul Michel FRANCARD de la Universitatea Louvain (Belgia), aflat la Suceava la invitația prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, Președinta Delegației Parlamentului României la APF, care va susține în fața publicului francofon sucevean conferința „QUELLE(S) FRANCOPHONIE(S) POUR QUEL(S) FRANCOPHONE(S)?”.

Conferinței îi va urma prezentarea volumului FRANCOPHILOPHONIE ROUMAINE – UNE RÉALITÉ À VIVRE (REPÈRES ET ESSAIS), autori Sanda-Maria ARDELEANU și Mariana ȘOVEA, realizată de prof. Tamara Sabin. Ineditul momentului vine din faptul că volumul va fi prezentat vineri, în același timp, la Suceava și la Paris, în cadrul Salonului de Carte. Din programul zilei  face parte și vizionarea unui film documentar, realizat de Anca Filoteanu, din colecția Marile Familii, care ne va introduce în atmosfera importantelor familii de origine franceză care au trăit în România.

Menționăm că invității se vor bucura de un moment muzical oferit de Clubul Francofon al Asociației EuroActiv, iar atmosfera va fi întregită de Expoziția elevilor de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” intitulată PALIMPSESTES, vernisată miercuri în cadrul După-amiezilor francofone la Suceava, organizate săptămânal de Biroul Francez.

În cea de-a doua parte a programului, va avea loc spectacolul – concurs de interpretare „Ma francophonie à moi”, coordonat de lector univ. dr. Corina Iftimia de la Universitatea „Ștefan cel Mare”, la care participă studenții Facultății de Litere și Științe ale Comunicării. Președintele juriului va fi Michel FRANCARD de la Universitatea Louvain (Belgia).

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava