Concert pascal
MOPAN Suceava

În fiecare an, pe 28 aprilie, Organizația Mondială a Muncii organizează ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SECURITĂȚII ȘI SĂNĂTĂȚII ÎN MUNCĂ prilej cu care se onorează memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale. Sunt organizate în întreaga lume acțiuni pentru a atrage atenția asupra importanței prevenirii accidentelor de muncă și a bolilor profesionale.

Cu această ocazie se atrage atenţia angajatorilor și autorităţilor asupra consecinţelor grave ale ignoranței și lipsei de preocupare pentru siguranța și sănătatea lucrătorilor manifestate în forme de organizare a muncii care sacrifică, în goana după maximizarea profitului, viața și integritatea salariaților.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a organizat o sesiune de informare în domeniul securității și sănătății în muncă la care au fost invitați angajatori, lucrători cu atribuţii în domeniul SSM, reprezentanţi ai lucrătorilor precum și alţi factori interesaţi.

În cadrul evenimentului s-au prezentat:

  • Materialele intitulate ”Istoria zilei internaționale a securității și sănătății în muncă”, ”Îmbunătățirea securității și sănătății în muncă a lucrătorilor” și ”De unde începe SSM ?”.
  • Informarea privind rezultatele prelucrării datelor statistice referitoare la accidentele de muncă pe anul 2021, la nivel național, documente transmise de către Inspecția Muncii cu ocazia Zilei internaționale a securității și sănătății în muncă.
  • Prezentarea “Acțiune pentru prevenirea bolilor profesionale determinate de stresul profesional”, din Programul cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii pentru anul 2022.

S-au evocat, în timpul desfășurări activității, câteva dintre accidentele de muncă soldate cu decesul lucrătorilor comemorați.

„Statistica anilor precedenți arată că, la nivelul județului Suceava, în anul 2017 au fost înregistrate 69 de accidente de muncă soldate cu 7 decese, în anul 2018 au fost înregistrate 83 accidente de muncă soldate cu 8 decese, în anul 2019 au fost înregistrate 99 de evenimente soldate cu 15 decese, în 2020 au fost 96 accidente de muncă soldate cu 13 decese și în anul 2021 au fost înregistrate 65 accidente de muncă soldate cu 4 pierderi de vieți. Concluzionăm că este necesar să se pună accent pe identificarea riscurilor, evaluarea lor, aplicarea măsurilor de prevenire aferente și respectarea disciplinei în muncă.” a declarat Romeo Butnaru, inspector șef ITM.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava