Concert pascal
MOPAN Suceava

Marti, 9 octombrie 2018, la Colegiul Tehnic de C.F. „Unirea“ , a avut loc activitatea “9 Octombrie – Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului în România“.

Pe parcursul a două ore, elevii, coordonați de domnul profesor Gabriel Bugioeanu, au discutat și au aflat totodată date despre evenimentele tragice petrecute în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, despre crimele săvârșite de regimul antonescian împotriva evreilor, mai ales privind deportarea și exterminarea acestora în Transnistria.

Activitatea a fost structurată pe două părți. Partea întâi a avut ca temă Holocaustul în Europa în general sau rasismul și antisemitismul promovat de Germania în perioada 1933-1945. Elevii au vizionat imagini din filmul documentar „Eroii celui de-al doilea război mondial” privind politica antisemită promovată de Germania nazistă, și au urmărit mai multe studii de caz cum ar fi: „Cuibul Vulturului / Obersalzberg din Berchtsgaden”, „Nürnberg – în perioada național – socialismului“, „Memorialul și Muzeul din Sachsenhausen“, Memorialul și Muzeul din Mauthausen, „Memorialul Holocaustului din Berlin“, materiale realizate de către domnul profesor de istorie Gabriel Bugioeanu pe baza fotografiilor din timpul vizitării acestor obiective culturale.

Partea a doua a activității a vizat Holocaustul în România sub guvernarea antonesciană.

S-au urmărit prezentările power point ale elevilor privind deportarea și exterminarea evreilor în Transnistria și s-au vizionat imagini din filmul documentar „Istoria Evreilor. Holocaustul din România“, despre pogromul de la Iași din zilele de 29 iunie – 6 iulie 1941.

Activitatea a fost completată de expoziția de desene ale elevilor cu tema „Holocaustul nu trebuie uitat“.

Coordonatorul activității a fost domnul profesor de istorie Bugioeanu Gabriel, iar alți profesori implicați în activitate au fost Spataru Ioan Mugurel și Mercore Adrian Eugen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava