Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto107 poze în acest set

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în centrul Sucevei de câteva mii de suceveni. De la cei mai mici și până la cei mai în vârstă, sucevenii au venit în număr mare la manifestările, de mai mică amploare, care au fost organizate astăzi, de 1 Decembrie, în Piața Tricolorului, la statuia Bucovina Înaripată. Manifestările au început cu primirea oficialităților, respectiv ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin Daniel Cadariu, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și primarul Ion Lungu. Au urmat apoi șeful Centrului Militar Județean, Mugurel Anton și prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, acesta din urmă fiind și cel care a dat onorul în fața Gărzii de Onoare.

Evenimentele au continuat cu oficierea unei slujbe religioase oficiată de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, PS Damaschin Dorneanul, alături de un sobor de preoți.

După ceremonialul religios, oficialitățile au transmis mesaje de Ziua Națională. Primul care a luat cuvântul a fost ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin Daniel Cadariu, care a transmis mesajul premierului Nicolae Ciucă de Ziua Națională. De asemenea au mai luat cuvântul președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și primarul Sucevei, Ion Lungu, după care oficialitățile și invitații au depus coroane și jerbe de flori la statuia „Bucovina Înaripată”.

Manifestările de Ziua Națională a României organizate la Suceava s-au încheiat cu o scurtă paradă militară, la care au participat garda drapelului de luptă și patru plutoane de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne. De menționat că printre cei prezenți la eveniment care au depus și coroane de flori s-au numărat deputatul PNL, Ioan Bălan, deputații PSD Mirela Elena Adomnicăi și George Șoldan, deputatul USRPLUS, Radu Ciornei, senatorul USRPLUS Gheorghiță Mîndruță, liderul județean al PMP, Marian Andronache, social democratul Cristi Șologon, subprefecții Daniel Prorociuc și Alexandru Salup, vicepreședintele Consiliului Județean, Cristinel Crețu, administratorul public al Consiliului Județean, Irina Vasilciuc, managerul Teatrului ”Matei Vișniec”, Angela Zarojanu și viceprimarul Teodora Munteanu.

Ziua Națională a scos patriotismul din suceveni. Lume multă la mini-parada militară de 1 Decembrie din centrul Sucevei, 7.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava