Concert pascal
MOPAN Suceava

In ziua de 10 mai 2014, la Paiseni locul natal al  eroului  poet Ion Grosaru, s-a sfintit placa de granit amplasata pe peretele din exterior al casei memoriale, casa in care este amenajat muzeul, in doua camera si un hol si unde sunt expuse, obiecte personale, tinuta militara purtata de erou in timpul exploziei tabului ucigas, decoratii si ordine ale Statului Roman, ale armatei SUA, Marii Britanii, primite de familie dupa moartea sa, si nu in cele din urma cartile de poezei Pasare de Ceara si Chemare din Necunoscut, precum si alte carti scrise de poet in cele doua misiuni pe care le-a executat in Irak.

Atunci in septembrie 2007 cand Ion Grosaru se afla in misiune de patrulare , tabul a trecut peste un dispozitiv artizanal si s-a produs explozia, eroul putea sa se salveze singur dar nu a facut acest lucru, a salvat intaii colegii si cand trebuia sa paraseasca si el tabul, munitia din dotare a explodat si i-a curmat viata.

Colegii din Batalionul 32 Mircea din Timisoara dupa aducerea acasa a corpului neinsufletit, impreuna cu armata SUA si a Marii Britanii, din coalitia din care fac parte, au construit  o cruce din granit alb si au amplasat-o in tabara unitatii.. Cand misiunea a fost incheiata colegii au adus crucea la Timisoara. Dupa amenajarea casei memorial din Paiseni, comandamentul batalionului impreuna cu familia au hotarat sa aduca aceasta cruce la Paiseni sis a fie amplasata in curtea casei eroului.

Patru militari, Plt. Flueras Gabi, Cap. Loghin Danut, Cap. Tacina Iancu, Frt. Tomus Costel, au venit  la Paiseni sit imp de 4 zile au construit o platform betonata si au montat aceasta impunatoare cruce.

Preotul paroh Vasile Ungureanu a efectuat slujba de sfintire a crucii si a placii commemorative a casei memorial  Slt. Ion Grosaru.

Toata aceasta activitate a fost sustinuta de familia eroului, a Asociatiei Cultul Eroilor Suceava, a Primariei Cornu Luncii si a Batalionului 32 Mircea, Scorpionii Galbeni Timisoara.

La slujba de sfintire a participat primarul comunei Cornu Luncii , ing. Gheorghe Fron, Dep. Ioan Stan, Vicepresedintele Consiliului Judetean Suceava Alexandru Radulescu, Loct. Cmd. al Centrului Militar Suceava, o garda de onoare de la Scoala Militara de Subofiteri Falticeni, Presedintele Asociatiei Cultul eroilor Suceava, Col. Niga Neculai si Prim Vicele Presedinte al aceleiasi ascociatii M.M.Pr. Davidel Dumitru care a pregatit intreaga activitate.

Toate persoanele aratate mai sus  au depus coroane de flori, iar cei 4 Militari Timisoreni au primit felicitari din partea organelor de conducere locale participante si a familiei eroului.

Prim Vice. Pres ANCE Suceava Davidel Dumitru

Casa Memoriala Erou Poet Ion Grosaru si-a deschis portile pentru public, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava