Concert pascal
MOPAN Suceava

De Ziua Educației, Timișoara este gazda conferinței internaționale „Teach with Space”, organizată de Asociația Inițiativă în Educație – InEdu, alături de Universitatea de Vest din Timișoara, care marchează astfel Săptămâna Mondială a Spațiului (04 – 10 octombrie 2023).

Săptămâna Mondială a Spațiului, ce include numeroase evenimente dedicate educării pe tema spațiului cosmic și semnificației descoperirilor cosmice, este și în acest an marcată în spațiul educațional timișorean prin conferința internațională „Teach with Space”.

„Teach with Space” promovează concepte din științele spațiale care urmăresc creșterea interesului în derularea de activități STEAM prin descoperirea unor metode și resurse educaționale, cursuri și schimburi de bune practici naționale și internaționale. Participanții au astfel o oportunitate unică de a se conecta cu  oameni de știință care aduc inspirație și contribuie la integrarea disciplinelor de științe în școlile din România, într-un mod practic, accesibil vârstelor și nevoilor elevilor.

„Ne face o deosebită plăcere să oferim participanților un cadru plin de inspirație unde să descopere și să experimenteze modalități inovatoare ale procesului instructiv-educativ. Prima parte a conferinței va cuprinde prezentări în plen, paneluri și discuții. A doua parte oferă participanților accesul la ateliere educaționale”, a declarat Andrada Mazilu, coordonator proiect „Spațiul de cultură” în cadrul căruia are loc evenimentul.

Conferința internațională „Teach with Space” se adresează cadrelor didactice din ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal. Astfel, în 5 octombrie, între orele        09:00-16:00, la Universitatea de Vest din Timișoara (Bd. Vasile Pârvan, nr.4), participanții se vor putea întâlni și interacționa cu specialiști și oameni de știință din diferite domenii.

Pentru participare este necesară completarea formularului:

https://forms.gle/HYauzUnHGMKaHJhv7

Menționăm faptul că activitățile nu presupun taxă de participare.

Invitați internaționali în cadrul conferinței:  

  • Gernot Grömer, director Austrian Space Forum;
  • Rosa Doran, președinte NUCLIO – Núcleo Interativo de Astronomia e Inovação em Educação, Portugalia;
  • Adelina Machado, ESERO Portugalia, consilier educațional la Centrul Ciencia Viva, Portugalia;
  • Priscila Doran, coordonator proiecte de inovație în educație în cadrul NUCLIO – Núcleo Interactivo de Astronomia, coordonator Change Makers;
  • Sarah Roberts, Director of Education Faulkes Telescopes,UK;

Precum și invitații naționali:

  • Cristina Stancu, co-manager ESERO România;
  • George Năzăreanu, biolog și artist vizual Karin’s Kids Academy;
  • Claudiu Tănăselia, fizician, cercetător și autor „Cu Ilie prin Galaxie – Carte de astronomie”;
  • Rareș Bișag, președinte Romanian Space Initiative.
  • Andrei Juravle, președinte Societatea Română pentru Promovarea Astronomiei Culturale;
  • Alec Bartos, artist vizual și președintele Comisiei de astrofilatelie al Federației Filatelice Române;
  • Radu Ticiu, fondator BioCoderDojo și inițiator Space Bugs;
  • Florin Secoșan, fizician astronom;
  • Gabriel Kelemen, conferențiar universitar doctor în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Despre Asociația Inițiativă în Educație:

 Asociația Inițiativă în Educație susține si contribuie la îmbunătățirea mediului educațional și cultural prin crearea de contexte de învățare și dezvoltare pentru elevi, profesori și părinți din județul Timiș.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Spațiul de cultură”. Proiectul creează contexte educaționale interdisciplinare cu conținut cultural, artistic și științific pentru activarea, dezvoltarea și implicarea comunității locale, valorificarea patrimoniului cultural local și european și întărirea relațiilor culturale europene și face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Mai multe detalii pe site-ul https://timisoara2023.eu/en/projects/spatiul-de-cultura/ și pe pagina de Facebook a asociației https://www.facebook.com/InitiativaInEducatie .

Conferința internațională „Teach with Space” de Ziua Educației, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava