ITM Suceava verifică dacă drumarii primesc ceai cald şi pauze pentru odihnă
„Potrivit legii, în perioadele cu temperaturi scăzute, angajatorii trebuie să adopte o serie de măsuri considerate minimale pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor expuşi frigului”, atrage atenţia şeful ITM Suceava, Romeo Butnariu. Aşa se face că inspectorii ITM verifică condiţiile în care lucrează drumarii, vânzătorii, dar şi angajaţii de la Domeniul Public. Şeful ITM spune că acestora trebuie să li se asigure până la 1 litru de ceai fierbinte pe zi, pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare şi echipament individual de protecţie. „În situaţia în care angajatorii nu pot asigura asemenea condiţii, au variantele reducerii duratei zilei de lucru sau a întreruperii parţiale a activităţilor”, a spus Romeo Butnariu. El a precizat că, în cazul în care deficienţele constatate sunt majore, se pot aplica amenzi cuprinse între 1.500 şi 2.500 de lei.