Concert pascal
MOPAN Suceava

Se apropie finalul de an și momentul rezoluțiilor. Câți dintre noi nu ne-am spus la început de fiecare alt an: De data aceasta, o să citesc mai mult! E în Top 10 rezoluții de Revelion aproape pentru fiecare. Dar, de foarte puține ori, ne și ținem de această promisiune. Principala cauză: proasta organizare a timpului. Cum faci să citești mai mult? Ține cont de aceste zece sfaturi și vei vedea că nu e atât de greu să revii la obiceiul sănătos al cititului!

  1. Reduceți orele de televiziune și Internet!

Mulți oameni care îmi spun că nu au timp să citească petrec mai mult de o oră pe zi uitându-se la televizor sau navigând pe internet. Din moment ce nu am televizor și controlez minutele pe care le petrec pe rețelele de socializare, am mai mult timp să-mi dedic ceea ce îmi place cu adevărat să fac, cum ar fi cititul. Așadar, dacă ai vrea să-ți faci timp de citit, ai putea. Trebuie doar să reduci timpul dedicat altor activități, care-ți ocupă mai mult timp decât îți dai seama.

Carti online emag, oferte

  1. Setați un moment al zilei pentru a citi!

De când am devenit mamă, momentele mele de citit s-au redus la cele de seară, înainte de somn și momente de liniște din timpul zilei. Problema este că zilele mele au încetat să mai aibă momente de liniște (dacă ai copii, știi despre ce vorbesc) și seara sunt foarte obosită și ajung să adorm după primul paragraf. Astfel, idealul este să stabilim un timp anume pentru citit și să începem chiar și cu 10 minute, apoi cu 20, și încetul cu încetul vom (re)căpăta obiceiul acesta, al cititului.

  1. Când citești, citește!

Concentrează-te pe ceea ce faci. Te vei bucura mai mult de el. Eliminați lucrurile care vă pot distrage, alegeți un spațiu liniștit și curat. Uitați de impulsurile de a face alte lucruri. Setați o alarmă dacă este necesar și concentrați-vă asupra cititului până în momentul în care auziți alarma.

Carti online emag, oferte

  1. Dacă nu-ți place o carte, pune-o jos!

Dă-i un capitol ca o șansă. Dacă tot nu-ți place, renunță la lectură, găsește-ți o altă carte. Există milioane de cărți, nu vă pierdeți timpul prețios citind cărți care nu vă plac. Cititul este distractiv, nu ar trebui să te plictisești citind.

  1. Căutați cărți interesante!

Cereți prietenilor dvs. sugestii de carte, citiți recenzii online sau răsfoiți librării vechi. Căutați recomandări în forumuri, bloguri… Obțineți un abonament de bibliotecă, vizitați frecvent librăriile locale. Alegeți cărți care vă pot interesa. Puteți descoperi cărți uimitoare astfel.

  1. Socializează-ți lecturile!

Găsește prieteni cărora le place să citească. Alăturați-vă cluburilor de lectură, în viața reală sau online. Sunt în clubul de carte al bibliotecii orașului meu natal și ne distrăm bine comentând cărțile pe care le-am citit, oferindu-ne părerea personală despre poveste sau râzând de cărțile care nu ne-au plăcut. Dacă vorbești cu cineva despre cartea pe care o citești, te va încuraja întotdeauna să citești mai mult.

  1. Faceți din citit un obicei!

Acesta este secretul: să facă parte din viața ta într-un mod natural. Alegeți un declanșator în rutina dvs. zilnică. În cazul meu va fi: dimineața înainte de micul dejun, în autobuz (deși amețesc, dar măcar încerc), în timpurile de așteptare, când bebelușul meu trage un pui de somn și noaptea, înainte de a merge la culcare. Astfel, ori de câte ori apare declanșatorul în ziua mea, voi începe imediat să citesc. Coerența este importantă pentru a implementa o rutină. Este important să o faceți, chiar dacă sunt doar 5 sau 10 minute.

  1. Ia-ți lectura cu tine peste tot!

Puneți cartea în geantă sau rucsac, cu siguranță veți găsi momente de citit. Am un e-book reader pe care îl port peste tot. Cu un cititor de carte digital, citiți mai mult. Vă recomand Kindle, care vă permite să-l sincronizați cu dispozitivele dvs. mobile sau cu alte dispozitive.

În acest fel, puteți continua cititul oriunde l-ați lăsat, pe un telefon, în orice moment și loc. Important este că ai întotdeauna acces la cartea pe care o citești.

  1. Citiți din plăcere, nu din obligație!

Căutați cărți care vă entuziasmează, subiecte care vă interesează, autori care vă inspiră… Nu citiți pentru că „trebuie să citiți”, ci pentru că sunteți pasionat de ceea ce citiți. Bucură-te de ceea ce ai citit, că nu este o corvoadă. Cititul nu te va face o persoană mai bună, citești pentru că te bucuri de magie și această magie schimbă viața oamenilor.

Carti online emag, oferte

  1. Nu vă faceți griji cu privire la viteză!

Acesta nu este un maraton pentru a vedea cine citește cele mai multe cărți pe săptămână. Nu concurați, nici cu prietenii, nici cu voi înșivă. O carte bună este ca mâncarea bună sau sexul bun: gustați-o, savurați-o, nu vă grăbiți.

10 sfaturi pentru a citi mai mult în 2021, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
Etichete
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava