În perioada 5 – 7 noiembrie a.c., polițiștii suceveni desfășoară acțiuni cu efective sporite și în sistem integrat cu jandarmi și polițiști locali în vederea limitării răspândirii COVID-19, fiind urmărită respectarea normelor legale aplicabile în contextul prelungirii stării de alertă. La acțiuni au fost cooptați și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, DSP și ISU Suceava.

„Zilnic, în această perioadă, pe raza județului acționează, în medie, 200 de polițiști și jandarmi, scopul principal al acțiunilor fiind responsabilizarea cetățenilor și operatorilor economici și monitorizarea respectării măsurilor legale în conformitate cu modificările și restricțiile impuse prin Hotărârea de Guvern nr. 1161 din 25.10.2021”, a transmis Poliția Suceava. Potrivit aceleiași surse, în cadrul controalelor se efectuează verificări cu utilizarea dispozitivelor electronice de verificare a certificatelor verzi Covid.

Totodată, polițiștii și jandarmii informează cetățenii și administratorii de unități comerciale și cu privire la modificările legislative aduse de, implicit cu privire la noile restricții impuse pentru limitarea răspândirii SarsCov2.

Poliția Suceava a precizat că în cursul zilei de sâmbătă au fost organizate 18 acțiuni distincte la nivelul municipiilor și orașelor și alte 10 acțiuni punctuale în mediul rural.

„Doar în ultimele trei zile polițiștii au efectuat 11.236 de verificări ale persoanelor aflate în carantină, izolare sau în cadrul unor acțiuni punctuale. Au fost identificate 123 de persoane care nu au respectat măsurile stabilite prin lege, cele mai multe încălcând măsurile de protecție individuală sau cele privind deplasarea”, se mai arată în comunicatul transmis de Poliția Suceava.

De asemenea, au fost controlate 337 de unități economice, pentru verificarea respectării măsurilor de diminuare a impactului riscurilor.

În urma controalelor, polițiștii au aplicat 124 de sancțiuni contravenționale în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în valoare de 14.000 lei.

„Având în vedere situația pandemică și modificările legislative, poliţiştii suceveni vor intensifica acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, dar și activitățile de verificare și control pentru sancționarea nerespectării legislației în domeniu. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse de autorități”, a mai transmis Poliția Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava