Concert pascal
MOPAN Suceava

Polițiștii suceveni au aplicat mai multe sancțiuni pentru sucevenii care nu respectă măsurile de carantină sau de izolare. Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, la ora 10:45, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Nr.1 Vadu Moldovei, cu ocazia verificărilor pe raza comunei Drăgușeni, a persoanelor izolate și carantinate la domiciliu, au constatat faptul că pe listele D.S.P. Suceava figurează venit din străinătate la data de 9 aprilie 2021 un bărbat din comuna Drăgușeni. Persoana în cauză nu a fost găsită la domiciliu și fiind contactată telefonic a precizat că se află pe malul râului Moldova. Acesta a fost sancționat conform art. 65, lit i, rap. la art. 5 alin. 2 lit d din Legea 55/2020 cu amendă în cuantum de 1.000 lei.

Tot sâmbătă, polițiștii au efectuat verificări la domiciliu mai multor persoane care se aflau în izolare sau carantinare, ocazie cu care au constatat faptul că doi bărbați din orașul Dolhasca, din satele Gulia și Silișea Nouă, nu respectă măsurile de izolare impuse. Polițiștii i-au sancționat pe cei doi cu 1.000 de lei, fiecare, conform legii L55/2020.

Nu în ultimul rând, Poliția Suceava a informat că sâmbătă, în județul orei 22:55, lucrătorii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au oprit pentru control pe D.J.209 D, pe raza comunei Calafindești, în satul Botoșănița Mare, un autoturism care circula în direcția municipiului Suceava spre orașul Siret. La volan se afla un tânăr din Calafindești, iar în autoturism se mai aflau alți doi tineri, pasageri. Având în vedere că șoferul prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. Întrucât cei trei nu au prezentat declarații pe propria răspundere pentru justificarea deplasării în intervalul orar 22:00 – 05:00, au fost sancționați contravențional fiecare cu 500 lei amendă, cf. art. 65 lit. ”m, raportat la art.2 alin.1 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. 432/2021/sancționat de art. 66 lit.”a” din Legea nr. 55/2020.

Amenzi usturătoare pentru sucevenii care nu respectă măsurile de carantină sau izolare, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava