În această dimineață, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4836 de persoane declarate vindecate de coronavirus.

Prefectura Suceava a informat că în județ, în ultimele 24 de ore au fost internate 17 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 44 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 590 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 191 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 118 pacienți sunt în zona tampon și 281 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 191 pacienți diagnosticați Covid- 19, 103 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 73 forme ușoare, iar 15 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care doi sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 303 de paturi libere din care 26 pentru pacienți Covid-19, 204 în sectorul Non-Covid și 73 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 3 paturi pentru pacienți non- Covid și 23 de ventilatoare din care 8 pentru pacienți Covid-19.

De asemenea, în Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 74 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent în județ este de 49.847, în ultimele 24 de ore fiind testate 461 persoane.

Astăzi, în județul Suceava se află în carantină 480 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 192 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 din județ, din cele 114 unități administrativ teritoriale 29 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 21 au câte un caz în evoluție, 45 au sub cinci cazuri în evoluție, 7 au sub zece cazuri în evoluție iar 12 au peste zece cazuri în evoluție.

Tot astăzi, în județul Suceava sunt 591 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Pe de altă parte, Prefectura a informat că în  cursul zilei de marți, 15 septembrie 2020, polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse  499 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 49 societăți comerciale.  Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2000 lei, pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

La nivelul județului Suceava, incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 0.77 la mia de locuitori.

Prefectul județului Suceava face un nou apel către cetățeni să manifeste o atitudine responsabilă și să respecte cu strictețe măsurile de protecție pentru a reduce riscul răspândirii noului coronavirus.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
PNL - Gheorghe Flutur
PNL - Ion Lungu - Lucian Harsovschi
PSD - Mirela Adomnicai
PSD - Dan Cusnir
PMP - Bogdan Codreanu
PMP - Marian Andronache
PRO România - Alexandra Harja Samsonescu
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava