Concert pascal
MOPAN Suceava

Cuptoarele electrice s-au schimbat cu siguranță mult de la introducerea lor, când nu mulți oameni au prezis cu adevărat cât de populare vor deveni. De-a lungul timpului, gătitul a fost puternic asociat cu modelel pe gaz, dar cuptoarele electrice au, în prezent, o cotă foarte puternică de piață.

Există o mulțime de avantaje care vin cu un cuptor electric. În primul rând, obțineți un nivel de căldură mult mai constant. Când vine vorba de coacere, care se face întotdeauna în secțiunea inferioară a cuptorului electric, puteți obține un flux constant de căldură, lucru care face coacerea cu un cuptor electric mult mai ușor de gestionat.

Una dintre principalele critici la adresa primelor cuptoare electrice a fost temperatura inegală a acestora, care de-a lungul timpului a fost remediată. Asta înseamnă că cuptoarele electrice de astăzi sunt excelente pentru coacere. Au și câteva avantaje mari față de omologii lor de gaze, deoarece scăderile de temperatură cauzate de probleme externe sunt mult mai puțin frecvente.

Deoarece oferă un nivel mult mai constant de căldură, lucruri precum mâncarea arsă din cauza căldurii intense vor fi o problemă mult mai puțin frecventă. Interiorul unui cuptor electric este, de asemenea, mult mai puțin umed, ceea ce se pretează pentru o coacere mai bună.

Cu un cuptor electric, puteți manipula temperatura mai eficient, facilitând obținerea finisajului atât de des dorit, dar atât de dificil de obținut.

Coacerea cu un cuptor electric este mult mai ușoară decât utilizarea unui cuptor cu gaz, dar asta nu înseamnă că încă nu vei întâmpina probleme din când în când. Dar asta nu trebuie să vă îngrijoreze, deoarece vă puteți face viața mai ușoară cu câteva sfaturi și trucuri simple.

S-ar putea să nu vă dați seama, dar o mulțime de lucruri mici vă pot afecta succesul de coacere, de la toate instrumentele și aparatele pe care le utilizați până la timpul de preîncălzire. Să aruncăm o privire la câteva sfaturi și trucuri de mai jos.

Folosiți aceste sfaturi extraordinare pentru a vă îmbunătăți experiența de utilizare și curățare a unui cuptor electric.

Dilema foliei de aluminiu

Folia este foarte utilă când vine vorba de coacere, dar nu are cea mai bună reputație, unele persoane susținând că particulele din folie pot face ca alimentele să aibă un gust metalic. Nu există nicio cercetare care să demonstreze că acest lucru este adevărat, dar mulți oameni cred că folia poate afecta gustul oricărui fel de mâncare pe care îl coaceți.

Folia poate ajuta la prevenirea supraîncălzirii vaselor, așa că ar trebui să o utilizați. Adăugați folia când observați că preparatul începe să se rumenească, apoi scoateți-o imediat ce este gata. Cu cât mai puțin timp alimente sunt în folie, cu atât mai puține particule vor absorbi.

Nu uitați să preîncălziți

Cuptoarele electrice funcționează la fel ca cele pe gaz. Pentru a-l preîncălzi, pur și simplu lăsați cuptorul pornit pentru o perioadă de timp, înainte de a pune mâncarea la copt. Amintiți-vă că cuptoarele electrice durează puțin mai mult timp pentru a se preîncălzi decât cuptoarele cu gaz, așa că așteptați puțin înainte de a vă pune mâncarea înăuntru, pentru a fi siguri că o veți găti cum trebuie. De asemenea, puteți utiliza un termometru pentru cuptor pentru a verifica temperatura, pentru a vă asigura că este corectă.

Utilizați funcția de convecție

Funcția de convecție este prezentă în multe cuptoare electrice și devine din ce în ce mai frecventă. Funcția de convecție activează un ventilator încorporat care suflă aer cald în jurul cuptorului. Acest lucru este foarte util din mai multe motive, printre care faptul că poate contribui la asigurarea faptului că toate zonele cuptorului primesc niveluri optime de căldură. Puteți utiliza, de asemenea, apă pentru a evita acumularea de aer uscat. Acest lucru face posibilă coacerea și creșterea pâinii într-un cuptor electric.

Curățarea cuptorului electric

Aceste sfaturi și trucuri sunt o modalitate excelentă de a vă asigura că obțineți întotdeauna cea mai bună coacere posibilă cu cuptorul dvs. electric. Totuși, există un singur mod sigur de a vă asigura că cuptorul dvs. oferă întotdeauna cea mai bună performanță posibilă – prin îngrijire și întreținere adecvate. Cuptoarele electrice necesită o curățare atentă și amănunțită, la fel ca omologii lor cu gaz.

Apa caldă poate fi utilizată pentru curățarea cuptorului, dar pentru a obține cele mai bune rezultate posibile, ar trebui să investiți într-un produs de curățat profesional pentru cuptor. Acest lucru vă va ajuta să eliminați petele încăpățânate sau resturile de alimente.

Folosiți niște șervețele, un castron cu apă și un detergent pentru cuptor. Puteți curăța cuptorul ori de câte ori doriți (în mod rezonabil), dar de obicei este recomandat să o faceți o dată la trei sau patru luni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava