Absolvenții Facultății de Inginerie Alimentară-FIA de la USV mai norocoși decât alții
Un absolvent al Facultății de Inginerie Alimentară-FIA de la Universitatea <Ștefan cel Mare> se poate integra destul de ușor pe piața forței de muncă suceveană, regională, națională și internațională. Declarația a fost făcută de decanul facultății, profesorul universitar doctor Mircea Oroian, într-o intervenție telefonică la Radio Top. Decanul a afirmat că numai în ultimele două săptămâni, pe adresa FIA au sosit oferte de locuri de muncă din partea a două mari firme, și anume, fabrica de mezeluri <Raitar> și fabrica de lactate <Laktotrio>”. Amintim că, în vară, trei absolvenți ai FIA Suceava din promoția 2023 au fost angajați de compania <FACOS>, care este specializată în preparate din carne. Pe de altă parte, profesorul Oroian a spus că pentru sesiunea de admitere din această lună, FIA Suceava dispune de locuri bugetate atât la licență, cât și la masterat, și a subliniat: „Numărul de locuri neacoperite este mai mic în comparație cu anul trecut. Asta înseamnă că în vară am avut o atractivitate mai mare față de 2022”. Decanul Oroian a adăugat: „Invităm candidații care nu s-au decis în vară să se înscrie la un program de studii de inginerie, să vină la noi la facultate. După patru ani, vor avea posibilitatea să se integreze pe piața muncii în industria alimentară națională sau internațională”. Înscrierile au loc în perioada 4-11 septembrie, fără zilele de sâmbătă și duminică.
Absolvenții Facultății de Inginerie Alimentară-FIA de la USV mai norocoși decât alții,