Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul de Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, a dat asigurări că şoseaua de centură a municipiului Suceava va fi finalizată arătând că procedura de achiziţie a constructorului a intrat în linie dreaptă. Adomnicăi a anunţat într-o conferinţă de presă că licitaţia a fost publicată pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) în data de 23 februarie data limită de depunere a ofertelor fiind 25 aprilie. Evaluarea ofertelor se va face până pe 8 iunie iar semnarea contractului de execuţie a lucrărilor până pe 25 iunie asta în condiţiile în care nu sunt contestaţii. „Din discuţiile pe care le-am purtat zilele trecute şi la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a rezultat categoric intenţia de a finaliza odată pentru totdeauna acest obiectiv de investiţii. Problema este cunoscută din susţinerea purtată cu bună credinţă în sensul constructiv şi cu toate argumentele necesare pentru finalizarea investiţiei”, a spus prefecta.

Noua soluţie tehnică dublează necesarul de fonduri

Mirela Adomnicăi a prezentat etapele care au fost parcurse în demersurile de finalizare a centurii ocolitoare a municipiului Suceava arătând că din 2017 când au fost reluate procedurile şi până acum nu au existat timpi morţi. Ea a subliniat că s-au respectat procedurile obligatorii şi că documentaţia depusă de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi pentru scoaterea la licitaţie a execuţiei lucrărilor a fost întoarsă de două ori de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice pentru completare. Prefectul a precizat că în prezent pentru a scurta timpii se fac două demersuri în paralel cel privind desemnarea constructorului şi cel privind actualizarea indicatorilor tehnico economici ai investiţiei. Noua soluţie tehnică, a spus Adomnicăi, presupune dublarea sumei necesare pentru finalizarea lucrărilor de la 42 de milioane de lei la 89 de milioane de lei. „Această documentaţie a fost înaintată în 14 martie către Ministerul Dezvoltării Regionale unde se va întruni Consiliul Interministerial care va pregăti proiectul de hotărâre de guvern astfel încât să avem o HG cu aprobarea acestor indicatori tehnico economici aşa cum au fost actualizaţi. Demersurile se desfăşoară în paralel pentru a câştiga timp preţios şi nu putem discuta de o alocare bugetară câtă vreme nu este aprobată această sumă necesară prin hotărâre de guvern”, a declarat Adomnicăi.

Varianta de rezervă: lucrările să fie preluate de o societate a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Mirela Adomnicăi a subliniat că există o variantă de rezervă în cazul în care licitaţia pentru desemnarea constructorului va fi contestată. Lucrările vor fi preluate de societatea comercială de Antrepriză de Construcţii care se află în curs de înfiinţare, societate a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Trebuie spus că gradul de execuţie a lucrărilor la ruta ocolitoare a Sucevei este de 85%. Investiţia în lungime totală de 12,42 kilometri a debutat în anul 2008. Până acum a fost dat în folosință doar un singur tronson din cele trei cel de la Șcheia la Pătrăuți în lungime de 5,2 kilometri.

Adomnicăi dă asigurări că şoseaua de centură a Sucevei va fi finalizată, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava