Prefectura Suceava aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, începând de duminică, 29 martie, au intrat în vigoare prevederile Ordonanței Militare nr. 4, prin care se clarifică câteva aspecte privind circulația persoanelor care au împlinit 65 de ani și anume:

– este permisă circulația persoanelor care au împlinit 65 de ani și înafara intervalului orar 11- 13, pentru rezolvarea problemelor de natura medicală, precum și pentru tratamente oncologice planificate,dializă, etc. folosind mijloacele proprii de deplasare sau cele ale familiei/ susținătorilor, sau după caz mijloacele de transport sanitar special destinat.

Pentru verificarea motivului deplasării în aceste situații este necesară prezentarea unei declarații pe propia răspundere completată în prealabil care trebuie să conțină numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.

Deasemenea circulația persoanelor care au împlinit 65 de ani în afara locuinței/gospodăriei, este permisă și în intervalul orar 20,00— 21,00, dacă aceasta se face pentru a asigura nevoile animalelor de companie/domestice doar în proximitatea locuinței/ gospodăriei.

Declarația pentru acest interval orar nu este necesară atunci când deplasarea se face în acest scop.

În ceea ce privește persoanele aflate în izolare voluntară la domiciliu sau cele aflate în carantină, conform ordonanței militare mai sus menționată, în cazul în care acestea părăsesc spațiul în care au fost carantinate sau un respectă condițiile autoizolării și sunt identificate înafara spațiului de izolare, pe lângă măsura sancționării contravenționale se va aplica și măsura:

de reluare a ciclului de carantinare pentru o perioadăde 14 zile, suportând toate cheltuielile efectuate cu carantinarea lor (în cazul celor care un respectă carantina).

– de intrare în carantină pentru o perioadă de 14 zile și suportarea tuturor cheltuielilor efectuate cu carantinarea lor ( în cazul celor care un respectă condițiile autoizolării).

Conform ordonanței militare nr. 4, începând cu data de 31.03.2020, conducătorii autovehiculelor de transport marfă mai mari de 2,4 tone care vin din străinătate, la intrarea în țară pot opta pentru:

– carantinarea în spații puse la dispoziție de către angajator;

– izolarea la domiciliu împreună cu toate persoanele cu care locuiesc/se gospodăresc sau singuri, în alt spațiu locativ disponibil;

– carantinarea la cerere, în spațiile puse la dispoziție de autoritățile administrației publice, cu suportarea cheltuielilor aferente carantinării.

Pentru ași exprima opțiunea, conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, completează o declarație pe propria răspundere prin care își asumă una din cele trei variante de carantinare/ izolare.

Deasemenea, începând cu data de 31.03.2020, ora 12.00, se instituie, pentru o perioadă stabilită de angajator, măsuri de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul care ocupă funcții esențiale pentru asigurarea funcționării producției, transportului și distribuției energiei electrice și gazelor naturale, a activităților de întreținere și mentenanță a echipamentelor și instalațiilor specifice, precum și a celorlalte activități de aprovizionare, respectiv extracție, producție și procesare a resurselor și materiilor prime și/sau semiprocesate energetice necesare funcționării corespunzătoare Sistemului energetic național în concordanță cu prevederile planurilor proprii de continuitate a activităților de bază în cazul instituirii stării de urgență pe teritoriul României.

Refuzul personalului de a se supune măsurii de izolare preventivă dispusă de angajator atrage după sine răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava