Comenzi MOPAN Suceava

Spitalul municipal din Fălticeni a fost dotat cu aparatură medicală nouă, fondurile fiind asigurate atât de Ministerul Sănătăţii, cât şi de primărie. Directorul spitalului, dr. Vlad Morariu, a precizat că Ministerul Sănătăţii a aprobat achiziţionarea a două aparate noi extrem de importante pentru activitatea spitalului, respectiv un aparat medical pentru scopie intraoperatorie, în valoare de 455.000 de lei, şi un ecograf doppler 3D color pentru secţia de obstetrică-ginecologie, în valoare de 160.000 de lei. „Împreună cu domnul primar Cătălin Coman am insistat să aducem două echipamente mai costisitoare care nu ni le permiteam să le achiziţionăm, din bugetul nostru sau chiar al primăriei. Ne simţim norocoşi că ministerul a înţeles de nevoia acută pe care o aveam în privinţa acestor aparate. Sumele sunt prinse în buget, licitaţia este în curs de desfăşurare, şi cum se încheie o să le primim. am făcut cereri pentru mai multe aparate, şi ne-au promis că la rectificarea de la sfârşitul lui octombrie dacă se mai poate o să ne ajute şi cu altceva”, a spus dr. Vlad Morariu. El a adăugat că din valoarea a celor două aparate, 10% din sumă va fi asigurată de primărie, iar diferenţa de la Ministerul Sănătăţii. Directorul spitalului a mai spus că la începutul acestui an, Primăria Fălticeni a alocat din bugetul propriu o sumă de 150.000 de lei, din care a fost achiziţionată aparatură medicală, în funcţie de solicitările doctorilor.
Pe de altă parte, Vlad Morariu a ţinut să sublinieze faptul că anul acesta, spitalul a primit mai multe sponsorizări din partea unor oameni de afaceri din Fălticeni, valoarea acestora fiind de peste 70.000 de euro. „Anul acesta a fost un an bun pentru noi în privinţa donaţiilor obţinute de la întreprinzătorii privaţi din zona noastră, care au vrut să vină în sprijinul comunităţii locale. Le-am expus problemele pe care le avem pe diferite puncte ale spitalului, şi ne-au ajutat în funcţie de necesităţile pe care le avem”, a spus directorul spitalului Fălticeni. El a arătat că din donaţii, secţia de pediatrie a fost dotată cu pătuţuri noi pentru copii, iar pentru un salon anestezie şi terapie intensivă (ATI) a fost achiziţionat un pat cu aparatură de monitorizare.

Vlad Morariu a declarat că în secţia de dermato-venerologie, care funcţionează într-un corp care după finalizarea noului spitalului rămâne în aceeaşi locaţie, au fost montată tâmplărie PVC nouă, parchet, calorifere şi instalaţii sanitare. Nu în ultimul rând, el a spus că tot din donaţii, la pavilionul central a fost reabilitat un circuit pentru deşeurile menajere periculoase şi s-a schimbat vechea tâmplărie.
Făcând referire la noul spital din Fălticeni, dr. Vlad Morariu a spus că stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la aproximativ 92% din proiectul iniţial. Directorul spitalului a explicat că pentru alinierea la standardele europene şi româneşti, proiectul iniţial a fost modificat, noile investiţii care trebuie realizate având o valoare de 17 milioane de lei. „Odată cu implementarea acestor modificări ale proiectului iniţial, vă asigur că vom deschidem la Fălticeni un spital ca în Germania”, a spus Morariu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava