Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PDL de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu, este de părere că USL şi premierul Victor Ponta „luptă din răsputeri” împotriva educaţiei din România.
Ardeleanu a precizat că Victor Ponta este un politician care „a devenit <doctor> fără să vrea şi care, din păcate, nu înţelege nimic din principiile Legii Educaţiei Naţionale aflată în vigoare”.
Parlamentarul sucevean a declarat că PDL s-a luptat pentru promovarea acestor principii, doar în interesul creşterii calităţii învăţământului românesc.
„Ne-am propus standarde internaţionale de calitate, tocmai pentru ca diplomele româneşti să aibă valoare în orice competiţie. Marea majoritate a universitarilor consideră că promovarea în sistem va avea la bază competenţa profesională. Am stat de vorba cu mulţi colegi din toată ţara şi apreciem unanim că aceste standarde au stimulat activitatea didactică şi de cercetare. Am pornit pe un drum al relansării educaţiei în România şi ne trezim, iată, după doar câteva luni de guvernare USL, că suntem forţaţi să revenim, prin populisme cu iz electoral, la vechile metehne pe care le-aş sintetiza într-o sintagmă: <abrambureala din educaţie>”, a declarat deputatul PDL de Suceava.
Sanda Maria Ardeleanu consideră că premierul Victor Ponta i-a jignit pe universitarii din România. Mai mult, Ardeleanu a arătat că USL a propus câţiva miniştri ai educaţiei care au fost contestaţi, iar în momentul de faţă, sub actuala conducere a ministerului, se readuce în discuţie o variantă de text de Lege a Educaţiei pregătită mai demult de Ecaterina Andronescu. „Se cunosc interesele de grup în acest domeniu și dezaprob ferm, în calitate de om la catedră de peste 35 de ani, iniţiativele Guvernului Ponta menite să genereze neîncrederea în Educaţie. Sunt unul dintre universitarii acestei ţări care am reuşit să aduc performanţă în domeniile de cercetare şi didactic pe care le slujesc, iar performanţa nu se face decât prin muncă şi dăruire. Mă simt profund jignită de afirmaţiile superficiale, tendenţioase și lipsite de orice acoperire ale premierului care descalifică această categorie profesională atacând membrii celor două Comisii de învăţământ din Parlamentul României care au reușit să promoveze un text de lege apreciat de cei avizaţi în toată Europa”, a mai spus Sanda Maria Ardeleanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava