Concert pascal
MOPAN Suceava

Teodora Solovan, absolventă a Colegiului Național „Ştefan cel Mare” Suceava , a obținut medalia de argint la Olimpiada internațională de lingvistică. Aceasta s-a desfăşurat în Bulgaria, între 20 şi 24 iulie.Eleva a fost pregătită la Limba şi literatura română de prof. Carmen Bocăneț, iar la matematică de prof. Constantin Scutaru. Din lotul României a mai fost premiat cu medalie de argint şi Mircea Dan Mirea de la Colegiul Național „Frații Buzeşti” din Craiova, care s-a întors săptămâna trecută cu medalie de aur de la Olimpiada internațională de biologie din Danemarca. Suceveanca Teodora Solovan a devenit olimpică la o disciplină care nu se studiază în şcoală după ce a acceptat propunerea profesoarei de română de a participa la prima fază a olimpiadei de lingvistică. Elevii au avut de rezolvat cerinţe folosind datele lingvistice oferite, însă fără a cunoaşte limbile care apar în subiecte. Prin analogii, concurenţii au trebuit să găsească reguli pe baza cărora se construiesc anumite aspecte din gramatica unei limbi. Pe Teodora a ajutat-o foarte mult faptul că a studiat într-o clasă de matematică- informatică, intensiv engleză, dar şi faptul că a consultat online pagini ale ţărilor care participă de mai mulţi ani la concursuri de lingvistică. Totodată, pregătirea ei a presupus familiarizarea cu exerciţii de logică, matematică, asocieri, deducţii. Acum, ea se pregăteşte pentru viaţa de student. Va studia, din toamnă, la Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj Napoca, unde a fost admisă la facultatea de matematică-informatică.

În această perioadă, un alt elev sucevean reprezintă România la o competiţie internaţională. Este vorba de
rădăuţeanul Tudor Costel Creţu, care se află Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din Indonezia. Competiţia se desfăşoară în perioada 26 iulie – 6 august, iar Tudor s-a calificat alături de alţi patru elevi din Bucureşti şi Baia Mare în lotul naţional al României. La ediţia din 2014 a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică, Tudor a fost distins cu medalie de aur şi cu premiu special pentru cel mai bun punctaj la proba teoretică a concursului, testare ce a durat 5 ore. Rădăuţeanul este elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Un rezultat strălucitor aşteptăm şi de la fălticeneanca Lorena Davidel, care se pregăteşte pentru olimpiada internaţională de geografie care va avea loc în august la Moscova. Lorena a absolvit anul acesta Colegiul Naţional „Nicu Gane” şi a fost pregătită de prof. Marcel Porof. Din această săptămînă, alături de lotul naţional, eleva din Fălticeni intră într-un program intensiv de pregătire, la Iaşi, sub coordonarea profesorilor Cornelia şi Dorin Fiscuteanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava