Concert pascal
MOPAN Suceava

În data de 5 octombrie a.c., a avut loc la Galați o ședință de lucru a conducătorilor autorităților vamale din România și Republica Moldova, în care au fost discutate aspecte ale dezvoltării cooperării viitoare dintre cele două state, în domeniul vamal. ANAF a fost reprezentată de secretarul general al ANAF, domnul Bogdan Ionel Floricel și de directorul general al Direcției Generale a Vămilor, domnul Marcel Simion Mutescu, iar Republica Moldova de domnul Igor Talmazan, director al Serviciului Vamal. Principalele subiecte de pe agenda întâlnirii au vizat fluidizarea traficului de marfă și călători la frontiera comună, schimbul de informații privind prevenirea și combaterea fraudelor vamale, precum și stadiul negocierii de către Serviciul Vamal al Republicii Moldova cu Comisia Europeană pentru derularea acțiunilor privind recunoașterea mutuală în domeniul AEO (agenți economici autorizați).

De asemenea, a fost subliniată importanța continuării cooperării bilaterale între birourile vamale de frontieră corespondente, precum și necesitatea de a participa în comun la implementarea unor proiecte inițiate la nivelul UE. În plus,   Autoritatea Vamală din Romania și-a manifestat disponibilitatea de a organiza vizite de studiu pentru experți din Republica Moldova, pe domenii diverse, cum ar fi activitățile desfășurate în birourile vamale cu specific aerian, e-commerce și AEO.

Reprezentanții celor două state au agreat ca pentru perioada sărbătorilor de iarnă să fie elaborat și semnat un plan comun de acțiuni și măsuri pentru fluidizarea traficului de marfă și călători, inclusiv cu implicarea celorlalte autorități cu atribuții de control la frontieră.

“Parteneriatul cu Serviciul Vamal al Republicii Moldova rămâne o prioritate pentru autoritatea vamală din Romania. Vom acorda sprijin și suport colegilor noștri pentru a dezvolta și implementa proiecte bazate pe cele mai bune practici europene în domeniul vamal și care să fie în concordanță cu parcursul european al Republicii Moldova”, a declarat domnul Marcel Simion Mutescu, directorul general al Direcției Generale a Vămilor, în cadrul reuniunii.

„Colaborarea transfrontalieră cu autoritatea vamală din România este foarte importantă pentru Republica Moldova, atât din perspectiva asigurării securității transfrontaliere, cât și în scopul fluidizării transportului de marfă și călători. În spiritul relațiilor de bună vecinătate și susținere reciprocă, mizăm, în continuare, pe unificarea eforturilor în vederea eficientizării controlului vamal la frontiera moldo-română”, a afirmat directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Igor Talmazan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava