Concert pascal
MOPAN Suceava

Aflat la căpătîiul socrului său, Gheorghe Andruşcă, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri: „Era cel mai în vîrstă veteran de război la Suceava. Acum îmi pare rău că nu l-am invitat niciodată la Cotroceni. De Ziua Naţională, exact pentru a nu fi discuţii. Ca şi propunerile de a-l face general în rezervă le-am refuzat, deşi au fost vreo patru propuneri ale Jandarmeriei. Am spus că toată lumea va spune că şi-a făcut Băsescu general socrul”.

Gheorghe Andruşcă, fost locotenent-colonel de jandarmi şi veteran de război, a murit la vîrsta de 96 de ani. Sicriul cu trupul neînsufleţit este depus la Biserica „Sfînta Treime” din cartierul sucevean Burdujeni-Sat. În cursul zilei de ieri, fostul şef al statului i-a primit, alături de ceilalţi membri ai familiei, pe toţi cei care au venit să aducă coroane şi să-i aducă un ultim omagiu lui Gheorghe Andruşcă. La capela în care a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Gheorghe Andruşcă a fost arborat şi tricolorul României, iar la intrare au fost puse coroanele aduse de Traian Băsescu şi soţia sa Maria, de fiicele Ioana şi Elena şi familiile acestora, şi de sora soţiei fostului preşedinte, Stela Derla.

Înmormântarea socrului lui Traian Băsescu va avea loc sâmbătă de la ora 11:00, la cimitirul Eternitatea din cartierul Burdujeni sat, Gheorghe Andruşcă urmând să fie înmormântat alături de soţia sa, Aurora. Vineri seara a ajuns la Suceava şi Ioana Băsescu, urmând ca sâmbătă dimineaţa să vină pentru înmormântare şi cealaltă fiică a fostului preşedinte, Elena Băsescu. „Mie mi-a fost drag, de când l-am cunoscut, înainte de a mă căsători cu soţia”, a spus Traian Băsescu. Fostul şef al statului a vorbit în primul rând despre cariera militară a socrului său, spunând că cele mai frumoase poveşti pe care le-a auzit de la acesta au fost cele din război. „Cele mai frumoase poveşti erau cele din război, începând cu rebeliunea legionară, când bătrânul a fost în garda mareşalului Antonescu. A apărat atunci palatul Victoria de legionari, şi de multe ori compara rebeliunea legionară cu mineriada din ’91. Pe urmă erau alte poveşti din război. El nu a ajuns la Stalingrad, pentru că fiind jandarmi, ei au fost în teritoriile recuperate de la ruşi. Însă de multe ori îl însoţea pe mareşal în deplasările pe front. Perioada cât a fost jandarm a fost perioada care i-a luminat viaţa. A fost foarte mândru de perioada aia şi când vorbea de mareşal îi curgeau lacrimile”, a spus fostul şef al statuluicu lacrimi în ochi, el adăugând că „a fost un om care a avut o experienţă extraordinară şi se pare că marele lui regret a fost că după instaurarea comuniştilor nu i-au mai considerat buni. Armata regală nu a mai fost bună. Însă a rămas extrem de legat de jandarmerie, şi participa cu multă plăcere la evenimentele Jandarmeriei organizate la Suceava”, a rememorat Băsescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava