Concert pascal
MOPAN Suceava

Formația transfrontalieră Bucovineanca, a ajuns din nou, în Sudul Bucovinei.

Formația transfrontalieră Bucovineanca, constituită prin proiectul „Bucovina unită prin limba și tradițiile ei”, ediția a II-a, proiect finanțat de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni a ajuns din nou în spațiul mioritic românesc.
Aceast turneu s-a realizat cu sprijinul Asociației Forumului Bucovinenilor de Pretutindeni și a Familiei Ciocan Ioana, de la Perla Brazilor din comuna Frumosu, care au adus un mare aport în realizarea acestui spectacol.

Tinerii bucovineni din regiunea Cernăuți au venit în Sudul Bucovinei pentru prima dată. Au fost bucuroși că sunt în România și pot prezenta cântecele și dansurile populare românești alături de prietenii lor din România. Aici, la ei acasă, au cântat , dansat și petrecut autentic românește.

Programul artistic a evoluat cu cântecul „Am venit cu voie bună” și a continuat cu o serie de cântece prezentate de artiști ai formației transfrontaliere Bucovineanca precum: Liliana Ursachi, Cristina Velicico, Daniela Dupri, Miruna Drelciuc, Felicia Oblezniuc, Ilie Bodărlău și dansuri populare românești.

O adevărată surpriză pentru publicul numeros adunat în sală a fost evoluția dansatorilor din Dinăuți.

Și pentru ca acești tineri minunați să se cunoască mai bine, seara culturală a continuat cu o Discotecă la care au participat toți invitații.

A doua zi, artiștii formației transfrontaliere Bucovineanca, au avut parte de o excursie la monumente medievale din Bucovina. Au început cu mocănița din Moldovița, mănăstirea Moldovița – ctitorie a domnitorului Petru Rareș, închinată Bunei Vestiri, mănăstirea Sucevița cu ansamblul monahal construit în câteva etape, toate legate de inițiativele fraților Gheorghe, Ieremia și Simeon, fiii logofătului Ion Movilă, călugărit Ioanichie, și a soției sale Maria, fiica lui Petru Rareș.

Ca și tinerii din regiunea Cernăuți și județul Suceava, Asociația Forumul Bucovinenilor de Pretutindeni și-a realizat obiectivul și dorește să le mulțumească celor care au contribuit la realizarea acestei acțiuni începănd cu Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, Consulatul General Român la Cernăuți, Vama Siret,
Primăria Dumbrăveni, Colegiul Mihai Eminescu din Dumbrăveni, tinerilor din Dinăuți, Oprișeni, Cernăuți, regiunea Cernăuți, Vicovu de Sus, Câmpulung Moldovenesc, Moldovița, Frumosu, Suceava, județul Suceava și nu în ultimul rând familiei Ciocan Ioana de la pensiunea Perla Brazilor, din comuna Frumosu.
Secretar general al Asociației Forumului Bucovinenilor de Pretutindeni
Gheorghe HRENIUC

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava