Concert pascal
MOPAN Suceava

Spitalele care raportează eronat consumul de medicamente, medici care nu prea dau pe la serviciu, prescriu reteţe aiurea ori raportează servicii pe care nu le-au prestat – acestea sunt cele mai des întîlnite şi sancţionate probleme de CAS, în urma controalelor efectuate anul acesta. Mai mulţi medici au de dat bani înapoi Casei de Sănătate, în vreme ce pentru un număr de 4 furnizori de servicii medicale s-a ajuns la rezilierea contractelor.

În perioada ianuarie-octombrie 2015, inspectorii Serviciului Control al CAS Suceava au efectuat 208 acţiuni de control, prin care au verificat respectarea prevederilor contractuale de către furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale.

Pentru nerespectarea clauzelor contractuale s-au dispus 297 măsuri şi a fost imputată suma totală de 599.889,85 lei. Urmare a nerespectării clauzelor contractuale au fost reziliate 4 contracte, cîte un contract pentru servicii medicale paraclinice, dispozitive medicale, îngrijiri la domiciliu şi ambulatoriu de specialitate.

„Principalele probleme identificate şi sancţionate de echipele de control au fost următoarele: pentru 65 medici de familie s-au dispus măsuri de recuperare a contravalorii reţetelor prescrise fără respectarea protocoalelor de prescriere a medicamentelor, în valoare de 181.853,02 lei; 21 medici de familie au prescris două reţete/lună pentru pensionari care au venituri numai din pensii de pînă la 700 lei/lună, nerespectand legislaţia în vigoare care prevede prescrierea unei reţete/lună pentru această categorie de asiguraţi, suma imputată fiind de 7.308,13 lei; 24 medici de familie şi 10 medici specialişti nu au introdus reţetele medicale prescrise off-line în sistemul informatic, suma imputată fiind de 9.782,91 lei la medicii de familie şi 2.343 lei la medicii specialişti; nerespectarea programului de lucru declarat la CAS Suceava: 10 medici de familie, 3 medici specialişti, 3 medici dentişti, 1 furnizor de îngrijiri la domiciliu şi 7 farmacii: suma imputată este de 9.176,63 lei; servicii medicale raportate la CAS dar neefectuate, care au fost identificate la 10 medici de familie, 2 medici specialişti şi 2 medici dentişti, sumă totală imputată fiind de 11.700 lei; 3 spitale au fost sancţionate cu diminuare de 3 % din valoarea lunară de contract pentru raportarea eronată a consumului de medicamente, în valoare de 96.376 lei”, a declarat Cristi Bleoţu, director-preşedinte general CAS Suceava.

În luna septembrie, impreuna cu DSP Suceava, CAS a efectuat o actiune de control la toti furnizorii de medicamente aflati in relaţii contractuale. Raportul a fost inaintat CNAS, iar dupa aprobare va fi facut public.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava