Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, a fost prezent, la mijlocul acestei săptămâni, la Oslo, la la ceremonia de înfiinţare a Grupului parlamentar de prietenie cu România din cadrul Parlamentului Norvegiei. Ovidiu Donţu este preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Norvegia din cadrul Parlamentului României. După vizita în capitala Norvegiei, Ovidiu Donţu a precizat că iniţiativa de constituire a Grupului parlamentar norvegian de prietenie cu România aparţine deputat Ulf Leirstein, care, în calitatea sa de membru al Parlamentului norvegian şi membru al Comisiei juridice a acestuia „a arătat un interes şi o prietenie constantă faţă de România”, pe care a vizitat-o în cadrul unor vizite oficiale în ultimii ani”.

Donţu a explicat că noul grup de prietenie din Parlamentul norvegian beneficiază de prezenţa reprezentanţilor a cinci grupuri politice reprezentate în parlament, dintr-un totalul de şapte. “Partea norvegiană şi-a exprimat speranţa ca, în curând, toate grupurile parlamentare vor fi reprezentate în acest organism. Momentan, Grupul parlamentar de prietenie cu România din cadrul Parlamentului norvegian este format din 16 parlamentari. De asemenea, în cadrul Parlamentului Norvegian mai funcţionează doar cinci grupuri similare cu alte state, înfiinţarea celui cu România arătând un deosebit interes faţă relaţia bilaterală româno-norvegiană”, a explicat senatorul PSD.

În mesajul adresat parlamentarilor norvegieni, Ovidiu Donţu a subliniat importanţa deosebită pe care România o acordă consolidării şi diversificării “relaţiei deosebite de prietenie” cu Norvegia, ţară aliată în cadrul NATO şi stat asociat UE. Donţu a mulţumit Norvegiei atât pentru ridicarea, în trecutul apropiat şi înainte de termen, a restricţiilor pe piaţa muncii pentru cetăţenii români cât şi pentru fondurile norvegiene alocate prin intermediul Grant-urilor SEE, România fiind al doilea mare beneficiar după Polonia. De asemenea, în discursul său, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Norvegia din cadrul Parlamentului României a militat pentru coordonarea viitoare a colaborării dintre cele două organisme parlamentare în vederea identificării de noi posibilităţi de creştere şi diversificare a relaţiei bilaterale româno-norvegiene. El a mai anunţat că în cadrul discuţiilor a propus organizarea unei misiuni economice române în Norvegia, în luna martie a anului viitor.

Senatorul sucevean a ţinut să precizeze că la rândul său, deputat Ulf Leirstein a subliniat interesul deosebit şi în continuă creştere al Norvegiei faţă de România, constituirea Grupului parlamentar fiind dovada vie a acestuia. Ovidiu Donţu a afirmat că deputatul norvegian şi-a exprimat speranţa că, în viitorul apropiat, vor putea fi demarate şi concretizate o serie de acţiuni comune ale celor două Grupuri de prietenie”.

Cu ocazia vizitei în Norvegia, senatorul Ovidiu Donțu a promovat şi oferta turistică a Bucovinei, dar şi proiectul și „Nordul Voievodal”, iar cu sprijinul președintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a oferit președintelui Parlamentului Norvegiei „Lada de zestre” a Bucovinei, un album turistic „Bucovina sacră”, broșura „Nordul Voievodal” dar și o invitație de a vizita Bucovina împreună cu grupul de prietenie Norvegia-România din parlamentul norvegian.

„Nordul voievodal, ca spațiu de promovare a istoriei, culturii și personalităților din zona Fălticeni, este un concept turistic care are menirea să atragă atenţia că la Baia a fost prima capitală a Moldovei, la Mălini este Casa Memorială Nicolae Labiş şi că Mănăstirile Probota , Rasca si Slatina sunt repere istorice și culturale importante iar judeţul Suceava poate fi atractiv mai ales din perspectiva monumentelor, muzeelor si personalităților din zona Fălticeni care împreună cu peisajele şi mănăstirile din fascinanta Bucovină oferă o imagine completă asupra potenţialului turistic al judeţului Suceava”, a declarat Donţu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava