Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, i-a înmânat sâmbătă Patriarhului României, Preafericitul Părinte Daniel, titlul de „Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava”. Diploma i-a fost înmânată Patriarhului României la finalul Sfântei Liturghii pe care a oficiat-o la mănăstirea Intrarea Maicii Domnului în Biserică, din Rădăuţi. De asemenea, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen i-a dăruit Patriarhului României o icoană reprezentând ntrarea în Biserică a Maicii Domnului.


„Mulţumim mult de tot pentru acest dar plin de frumuseţe şi binecuvântare, mulţumim Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor pentru primirea frumoasă, pentru darul acesta, pentru râvna deosebită, misionară şi pentru lucrarea filantropică pe care o desfăşoară”, a spus Patriarhul României.


De precizat că în semn de recunoştinţă pentru activitatea deosebită desfășurată la Aşezământul de copii Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi, unde peste 100 de copii defavorizaţi beneficiază de servicii sociale, Patriarhul României i-a oferit părintelui Arhimandrit Iustin Dragomir, stareţul mănăstirii Bogdana, distincția Crucea Patriarhală pentru clerici.

De asemenea, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a primit din partea Patriarhului României „ordinul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”. Tot sâmbătă, şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a primit din partea Patriarhului României „ordinul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

După Sfânta Liturghie pe care a oficiat-o la mănăstirea Intrarea Maicii Domnului în Biserică din Rădăuţi, Patriarhul României a dăruit pentru biserica aşezământului monahal o cruce de binecuvântare, precum şi mai multe cărţi liturgice şi de folos duhovnicesc.

La Sfânta Liturghie de la Rădăuţi au fost prezenţi sute de credincioşi bucovineni, care au avut posibilitatea să aducă cinstire moaştelor Sfântului Ioan Gură de Aur, aduse în pelerinaj de la Reşedinţa Patriarhală, aleSfântului Mucenic Teodosie de la Brazi și ale Sfântului Ierarh Leontie de la Rădăuți.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava