Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto100 poze în acest set

Comuna suceveană Satu Mare a găzduit duminică, 23 iulie, ”Expo-Târgul de cai”. Evenimentul aflat la cea de-a IV-a ediție a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Satu Mare împreună cu crescătorii de animale din comună reprezentați de Vlad Gheorghe. Aproape 100 de exemplare de cai de mare valoare din comuna Satu Mare, din județul Suceava dar și din alte zone ale țării au putut fi admirate și aplaudate de cei peste 1.000 de oameni prezenți la eveniment atât în cadrul probei de frumusețe cât și în cadrul celei de tracțiune. Printre ”caii mari” unii de o tonă greutate s-au aflat și cîțiva mai mici, ponei, care au reprezentat atracția copiilor dar și a adulților prezenți la eveniment. La proba de frumusețe au participat 55 de cai gătiți ”ca la nuntă” de stăpânii lor iar la probele de tracțiune s-au înscris 28 de cai la tracțiune simplă, 8 la tracțiune dublă și 10 la proba specială. Premiile asigurate de Primăria și Consiliul Local Satu Mare la solicitarea crescătorilor de animale nu au fost deloc de neglijat: câte 4.000 de lei pentru locul I la probele de tracțiune la simplu și la dublu, câte 3.000 de lei locul II și câte 2.000 de lei locul III. Au fost recompensați cu câte 100 de lei și fiecare copil care a participat cu prezentarea de ponei la proba de frumusețe. În total valoarea premiilor a atins cifra de 20.000 de lei.

Amfitrionul manifestării a fost primarul Toade Adrian Lavrci care a transmis un mesaj celor prezenți. ”Vă urez bun venit tuturor la cea de IV-a edițe a Expo-Tîrg de cai, organizat de Primăria comunei Satu Mare și Consiliul Local împreună cu crescătorii de cai din comuna noastră. Suntem onorați să avem prezenți crescători de cai din toată țara ce ne vor surprinde cu cele mai frumoase exemplare de cabaline, mari și mici. Această zi poate fi considerată o sărbătoare a satului, a crescătorilor și iubitorilor de animale. Ne bucurăm că ne sunteți alături și în speranța că ne vom ridica la nivelul aștepătrilor dumneavoastră vă urez succes tuturor participanților și vă rog să-i încurajațu cu aplauze pe toți concurenții. Îmi doresc ca fiecare dintre dumenavoastră să rămână cu o aminire frumoasă de la acest eveniment desfășurat în comuna noastră care să ne dea curaj pentru a mai organiza asemenea evenimente și în viitor. Vă doresc o zi frumoasă tuturor și cei mai buni să câștige”, a transmis Lavric.

Prezentatorul evenimentului a fost medicul veterinar Florin Ungureanu, fiu al satului, un om pasionat de cai. ”Sunt onorat să fiu în fața dumneavoastră în această zi specială. Aducem alese mulțumiri Poliției și Jandarmeriei române care sunt alături de noi pentru buna desfășurare a evenimentului. Vor fi animale de mare valoare venite din toată țara motiv pentru care vă invit să nu fiți zgîrciți cu aplauzele. Nu în ultimul rând țin să remarc faptul că organizatorii evenimentului au fost foarte generoși punând la bătaie sume importante pentru premii”, a spus la rîndu-i Florin Ungureanu. Cei prezenți la târg au avut parte de o atmosferă frumoasă și relaxantă. Cine a dorit s-a putut plimba cu caii, poneii sau cu elegantele trăsuri. La standurile din zonă s-au servit mici, bere, mîncare tradițională, înghețată dar și pălării și diverse accesorii pentru cai.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava