Concert pascal
MOPAN Suceava

Chiar dacă tehnologia a deschis alte orizonturi de informare și comunicare, cărțile reprezintă o modalitate preferată de multe persoane pentru transmiterea de cunoștințe, petrecerea timpului liber, educare și documentare. Cu toate că se spune că oamenii nu mai citesc ca înainte, oferta adresată publicului este din ce în ce mai bogată în titluri din toate domeniile și categoriile. S-au lansat pe piață cărți în format electronic și ai la dispoziție o multitudine de cărți la un clik distanță. Este mai ușor să accesezi o librărie online, în care găsești informații și chiar citate din cărțile prezentate, făcând economie de timp.

Vacanța este o perioadă în care, pe lângă alte activități, te poți bucura de o carte bună, fie ea de beletristică, știință, dezvoltare personală sau didactică. Dacă îți place să citești, vacanța e perfectă pentru  a te delecta sau a te cultiva. Iată câteva titluri interesante care s-ar putea înscrie printre cele potrivite pentru lectură.

Un veac de singurătate, scrisă de Gabriel Garcia Marquez, este cel mai frumos roman de expresie spaniolă din toate timpurile creat de un autor celebru cu o tehnică desăvărșită de a pune în cuvinte realitatea prozaică. Deși acțiunea pare a fi doar despre istoria unei familii cale de șapte generații, idea pusă în cuvinte de autor nu se rezumă la contextul prezentat, ci poate fi extrapolată de fapt la istoria existenței umane. Captivant și ușor de citit, romanul este o lectură agreabilă care îți va îmbogăți spiritul.

Librărie online Emag

Bătrânul și marea, autor Ernest Hemingway, este o altă carte clasică ce este în topul preferințelor cititorilor. Hemingway a fost distins cu premiul Nobel pentru literatură pentru că a mers pe căi nebătute și a avut curajul să își pună sufletul în opera pe care a creat-o. Subiectul e simplu, dar bogăția cuprinsă în text depășește cu mult interesul pentru acțiunea prezentată. Una dintre acele cărți profunde, care te pune pe gânduri, pentru că te pune față în față cu tine, ca om.

Arta de A Te Iubi, pe care autorul român Cristian Stan o pune la dispoziția celor ce vor să facă primii pași în dezvoltare personală, poate fi o alegere pentru lectură în perioada vacanței.  Acest ghid te ajută să înțelegi cum funcționezi și îți oferă exerciții practice pentru a obține rezultatele pe care le dorești. Scriitorul îți oferă metode prin care să scapi de dependență emoțională, teama de singurătate, frica de abandon și sentimentul că nu ești destul de bun.

Vezi toate cartile pe Emag

Puterea extraordinară a subconștientului tău, scrisă de Joseph Murphy, este pentru tine dacă ești interesat să treci dincolo de ce credeai că știi despre modul în care funcționează psihicul uman. Bogată în tehnici ce te ajută să te conectezi la puterea infinită a subconștientului, este una din acele cărți ce vine cu metode practice, folosite de alte persoane ce au avut rezultate, pe care te poți baza pentru a-ți îmbunătăți viața.

Corpul. Ghid pentru cei care îl locuiesc, scrisă de Bill Bryson, îți oferă într-o manieră amuzantă și provocatoare informații despre funcționarea corpului uman. Presărată cu povești despre diverse personaje care au avut o contribuție în istoria medicinei, Bryson dezvăluie mecanismele extraordinare pe care propriul corp le folosește pentru vindecare. Una dintre modalitățile de a te menține sănătos este cunoșterea modului în care este alcătuit și în care funcționează corpul tău și ai la dispoziție multe cărți din acest domeniu ce cuprind viziuni actualizate de studiile recente.

Viața secretă a copacilor, de Peter Wohlleben, prezintă pădurea într-o lumină cu totul nouă, văzută prin ochii unui pădurar care o iubește și o cunoște. Recomandată dacă ești interesat de ecosistem, comunități sustenabile sau schimbări climaterice, te indroduce în lumea fascinantă a copacilor, despre care vei afla informații noi și vei înțelege de ce merită să prețuiești minunile naturii. Una din acele cărți ce te face să înțelegi că faci parte dintr-o mare comunitate de ființe, cu care interacționezi permanent.

Cele mai potrivite cărți pe care să le citești în vacanță, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava