Concert pascal
MOPAN Suceava

Centrul Local Suceava – Cercetaşii României organizează sâmbătă, 16 mai a.c., ediţia de anul acesta a „Festivalului Luminii”. Evenimentul va avea loc între orele 14:00 şi 23:00 pe esplanada Casei de Cultură din centrul Sucevei. Printre acţiunile programate se numără diverse ateliere cum ar fi tir cu arcul, jocuri de îndemânare, întâlnire oarbă cu o carte, reciclare creativă, iar când se lasă întunericul vor fi aprinse 3.000 de lumânari în gulguțe.

De asemenea, organizatorii îi îndeamnă pe toţi cei cu vârste între 4 şi 14 ani să vină la ora 16:00 pe esplanada Casei de Cultură cu un animăluţ creat din materiale reciclabile. Toate animăluţele aduse vor pimi un loc în „mini-jungla” care va fi amenajată pe esplanadă, iar cele mai originale dintre ele vor fi recompensate.

Tot în cadrul „Festivalului Luminii”, de la ora 22:00, pe esplanada Casei de Cultură va avea loc un spectacol cu foc susţinut de trupa de dansuri cu foc „Ordinul Solomonarilor” din Suceava.

Festivalul Luminii este un eveniment național sincron, organizat anual de către membrii Organizației Naționale “Cercetașii României” și tinerii voluntari locali. În anul 2015, festivalul ajunge la cea de-a 11-a ediție, și se va desfășura la nivel național pe toată durata lunii mai.

Ideea a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de fumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când clujenii prezenți au așezat, pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor, cât și dorința de a deveni realitate. De atunci, festivalul a continuat, în fiecare an,cu denumirea de Festivalul Luminii, iar din 2008 a devenit eveniment național, fiind organizat sincron de mai multe centre locale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava