Concert pascal
MOPAN Suceava

Printr-un acord de parteneriat și transfer de bune practici, psihologi, sub coordonarea și supervizarea echipei Help Autism, vor oferi servicii gratuite de diagnostic precoce și evaluare psihologică complexă tuturor copiilor cu vârsta între 1 și 4 ani suspecți de autism din județ, precum și intervenție timpurie pentru un număr de 5 copii proveniți din familii defavorizate. Acestea lucruri vor fi posibile în cadrul proiectului „ȘI EI AU DREPTUL LA VIAȚĂ”, lansat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Suceava (DGASPC) și Asociația Help Autism la sediul Centrului de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități TSA și Psihoterapie Suceava .
În anul 2013, în județ au fost înregistrați în evidența Serviciului de Evaluare Complexă, din cadrul DGASPC Suceava în jur de 200 de copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist (TSA). Prin acordul de parteneriat încheiat între DGASPC Suceava și Asociația Help Autism, cu susținerea financiară oferită de Autoboca SRL, asociația crește capacitatea operațională la nivel de județ, oferind servicii suplimentare de diagnostic precoce, evaluare psihologică complexă și intervenție timpurie.
„Suntem constienti că prin parteneriatul public-privat putem creste calitatea vietii in comunitatea noastra. De aceea, punand in comun resurse si expeetiza,DGASPC Suceava si HelpAutism, putem creste impactul benefic asupra calitaţii vietii copiilor cu autism, mai mult, putand ajuta un numar cat mai mare de copii. Suntem foarte increzatori ca acest program va deveni foarte curand un exemplu de buna practică”, a declarat directorul executiv al DGASPC Suceava, Dan Ionuţ Adomniţei.
Prin proiectul „ŞI EI AU DREPTUL LA VIAŢĂ”, psihologii implicați vor primi pregătirea și supervizarea adecvată pentru a oferi diagnostic precoce și evaluare psihologică complexă copiilor care prezintă elemente de întârziere în dezvoltare neuropsihică și/sau motorie, precum și formare continuă și supervizarea intervenției terapeutice.
Prin acest transfer de bune practici, Help Autism a început procesul de formare continuă a echipei de psihologi ai Centrului de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități TSA și Psihoterapie Suceava, asociația urmând ca pe parcursul anului 2014, să monitorizeze activitatea și rezultatele obținute în urma intervenției terapeutice de care beneficiază toți copiii din centru. Insert Daniela Bololoi, preşedintele Asociaţiei Help Autism Activitățile proiectului „ȘI EI AU DREPTUL LA VIAȚĂ” sunt posibile datorită sprijinului financiar primit din partea Autoboca – companie de închirieri auto. Costi Boca – managerul unui business extins până la Londra, a declarat: „Am pus bazele afacerii mele în Suceava, iar propunerea pe care am primit-o din partea Asociației Help Autism de a susține terapia copiilor cu autism din județ mi s-a parut cea mai potrivita ocazie de a oferi sprijin comunității . Imi doresc să fie un exemplu de responsabilitate pentru antreprenorii locali încurajandu-i să se implice la rândul lor în campanii sociale.”
Asociația Help Autism se implică activ, de aproape 4 ani în derularea de programe de conștientizare, diagnostic precoce și interventie timpurie. În 2013, a organizat împreună cu ATCA, „Conferința Națională ABA”, ajunsă deja la a treia ediție, singurul eveniment dedicat specialiștilor interesați de autism din România, iar în noiembrie a deschis primul centru gratuit de diagnoză precoce și intervenție timpurie în autism din țară. Asociația Help Autism a fost înființată în 2010 și face parte din grupul interministerial, ca și reprezentant FEDRA, compus din ministerele Muncii, Educației și Sănătății, ce are ca obiectiv stabilirea normelor metodologice pe Legea 151/2010, legea autismului. Pentru eforturile depuse și programele derulate, Asociația Help Autism a fost distinsă în 2013 cu premii la Gala Oameni pentru Oameni și Gala Națională a Voluntarilor. Și tu poți susține terapia gratuită pentru copiii cu autism! Intră pe http://www.helpautism.ro/donatii și alege metoda ta preferată.

Cinci copii bolnavi de autism din judeţul Suceava vor participa la proiectul „Şi ei au dreptul la viaţă”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava