Concert pascal
MOPAN Suceava

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a lansat concursul național „10 Biblioteci de Nota 10”, oferind șansa școlilor și liceelor din întreaga țară să își modernizeze și doteze bibliotecile cu mobilier și un nou fond de carte.

În ultimii 3 ani, în România numărul bibliotecilor școlare a scăzut cu peste 500 și acest fenomen este departe de a înceta în condițiile în care statul român nu a mai investit niciun leu în acest domeniu de mai bine de 23 de ani. Situația este și mai gravă în mediul rural unde, potrivit datelor statistice, 6 din 10 școli sunt lipsite de biblioteci.

În acest context, campania „10 Biblioteci de Nota 10” își propune să ofere suport instituțiilor de învățământ din România pentru modernizarea spațiilor dedicate lecturii.

Când și cum se fac înscrierile

Așadar, de la 1 Noiembrie 2023 până pe 20 Ianuarie 2024, orice unitate de învățământ public se poate înscrie pe pagina fundației: [https://fundatiadanvoiculescu.ro/10-biblioteci-de-nota-10/].

Înscrierile vor fi însoțite de o scrisoare de motivație și o prezentare a nevoilor instituției de învățământ, dar și de alte aspecte, precum planul de activități care încurajează lectura.

După perioada de înscrieri, între 21 și 31 Ianuarie vor fi analizate solicitările unităților de învățământ înscrise și pe 1 februarie se vor anunța câștigătorii. Premierea va avea loc pe 15 Februarie 2024.

Campania „10 Biblioteci de nota 10” subliniază angajamentul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României de a contribui la educația de calitate în România, facilitând dezvoltarea tinerilor într-un mediu educațional nou și modern.

Campania națională este susținută de partenerii Ideea Papel și Fischer International, care contribuie la modernizarea bibliotecilor din România și dotarea acestora cu un nou fond de carte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava