Concert pascal
MOPAN Suceava

Contribuabilii din municipiul Suceava persoane fizice şi juridice pot plăti taxele şi impozitele locale pentru anul 2016 începând cu data de 11 ianuarie, a anunţat primarul Ion Lungu. Lungu a spus că până atunci sucevenii îşi pot achita amenzile subliniind că totalul amenzilor neplătite se ridică la circa 10 milioane de lei. El a avertizat că după sărbători primăria va trece la executări silite propriri pe conturi sau chiar pensii. „Intenţia noastră este ca sucevenii să poată plăti cât mai repede taxele şi impozitele locale. Întârzierea s-a datorat noului Cod Fiscal care are foarte multe prevederi şi situaţii neclare. Oamenii noştri lucrează la baza informatică la soft şi de pe 11 ianuarie sucevenii să poată plăti taxele şi impozitele locale. Am vorbit pe la alte primării să vedem cum fac ei şi spre exemplu la Timişoara ei încep pe 18 ianuarie. Vor apărea situaţii neprevăzute dar le vom rezolva pe fiecare. Sperăm ca acest Cod Fiscal să rămână în vigoare încă 50 de ani să nu mai trebuiască să-l modificăm toată ziua”, a spus Lungu.

Taxele şi impozitele locale pentru anul 2016 în municipiul Suceava vor rămâne în valori absolute la nivelul anului 2015. Ion Lungu a declarat că dările la bugetul local nu s-au majorat în ultimii şapte ani subliniind că pentru a fi menţinute la valorile absolute din acest an a trebuit să jongleze cu cotele de majorare minime şi maxime prevăzute de noul Cod Fiscal. Lungu a exemplificat cu impozitul pe clădiri la persoane fizice care în 2016 va fi mai mic cu un leu faţă de anul 2015 la garsoniere şi apartamente cu patru camere. „Dacă discutăm de impozitul pe apartamente la persoanele fizice în 2015 la garsonieră a fost de 65 de lei, la apartament cu două camere 116 de lei, la 3 camere 155 de lei iar la patru camere 194 de lei. Pe anul 2016 având în vedere faptul că sunt permise la persoanele fizice majorări cu procente cuprinse între 0,08% şi 0,2% noi vom lua valoarea minimă de 0,08%. Astfel pentru o garsonieră vor plăti 64 de lei, adică mai puţin cu un leu faţă de 2015, pentru un apartament cu două camere 116 lei, trei camere 155 de lei iar la patru camere 193 de lei mai puţin cu un leu faţă de anul acesta”, a declarat Lungu.

Contribuabilii din municipiul Suceava pot plăti taxele şi impozitele locale pe 2016 începând cu data de 11 ianuarie, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava