Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 2 noiembrie, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungreanu va susține Spectacolul Extraordinar „Muzica Renașterii Europene” în Marea Sală de Concerte Kolarac din Belgrad.

Corul Madrigal călătorește în Serbia la invitația organizatorilor BEMUS – Belgrade Music Festival – Ediția 54, cel mai vechi și mai proeminent festival de muzică clasică din țara vecină.

Evenimentul „Muzica Renașterii Europene” pus în scenă de Corul Madrigal face parte din seria spectacolelor-concept pe care renumitul cor le-a dezvoltat în ultimii trei ani. Aeste producții au la bază o direcție sincretică inovatoare, ce îmbină sonoritatea unică a ansamblului cu elemente conexe de artă teatrală, literatură, scenografie și creație video.

„Muzica Renașterii Europene” prezintă publicului Renașterea europeană ca simbol, cu o punere în scenă susținută de video mapare și design de lumini, care ilustrează perioada de înflorire culturală din epoca renascentistă, dar și renașterea muzicală contemporană europeană.

Prima parte a programului dirijat de dirijorul principal al ansamblului Anna Ungureanu include madrigale și motete compuse de Thomas Morley, Orlando di Lasso, Juan del Encina, Hans Leo Hassler, Giovanni Gastoldi, Josquin des Prés sau Johann Hermann Schein. În partea a doua, Corul Madrigal va aduce pe scenă lucrări semnate de creatori europeni contemporani precum Vytautas Miškinis, Knut Nystedt, compozitorul sârb Stevan Mokranjac, precum și românii Cornelia Tăutu, Alexandru Pașcanu, Paul Constantinescu sau Grigore Cudalbu.

Prima reprezentație a Spectacolului Extraordinar „Muzica Renașterii Europene” a avut loc pe 9 iunie 2022 la Zagreb, în Croația, unde a fost primit cu căldură și entuziasm de aproape 2.000 de spectatori.

Regia spectacolului „Muzica Renașterii Europene” este semnată de Emil Pantelimon, design-ul de lumini este coordonat de Alin Popa, iar video mapping-ul de Dorin Popovici.

Fondat în 1969, BEMUS – Belgrade Music Festival este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de muzică clasică din Europa de Sud-Est. Totodată, prin prezentarea cu precădere a unora dintre cele mai atractive programe internaționale, BEMUS și-a consolidat reputația de eveniment cultural de o importanță deosebită pentru capitala Serbiei.

Partener: Compania Națională Aeroporturi București

Parteneri media: AGERPRES, Agenția de cArte, Bookhub, Itsy Bitsy, Radio BUCUREȘTI, Radio France International România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RADOR, Revista Psychologies, spotmedia.ro, Zile și Nopți

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava